Vatrogasci iz sedam županija na ispomoći u Sisačko -moslavačkoj županiji

ZAGORCI NA TERENU U GLINI I PETRINJI: Od potresa angažirano gotovo 9500 vatrogasaca s 2400 vozila, koji su odradili 10.744 intervencije

Objavljeno: 20.01.2021. AB

Uslijed razornog potresa koji je 29. prosinca 2020. godine pogodio Sisačko – moslavačku županiju, gdje su bile angažirane domicilne snage vatrogasaca županije, angažirane su bile i snage iz drugih vatrogasnih zajednica županija.

Gdje su raspoređeni

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja dvije županije, i to VZŽ Krapinsko – zagorske, Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik, kao domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 11 intervencija koje su odradila 33 vatrogasca s 11 vatrogasnih vozila. Na području VOZ Sisak angažirana su 62 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila iz domaćih dobrovoljnih društava i Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska. Na području Siska zabilježena je 61 intervencija. Na području VOZ Petrinja angažirano je 45 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 35 intervencija. Na području Petrinje nalaze se vatrogasne snage s područja šest županija RH, i to VZŽ Primorsko – goranske, Splitsko -dalmatinske, Zagrebačke, Krapinsko – zagorske, Dubrovačko – neretvanske i Požeško -slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe.

Hvala navijačima

Gledajući razdoblje od 28. prosinca 2020. do 19. siječnja 2021. godine, na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9431 vatrogasaca s 2410 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 10.744 intervencija.

– U Petrinji je bilo uistinu teško i želio bih se zahvaliti svima koji su došli u Petrinju pomoći,  posebno vatrogascima, ali i volonterima. Navijači Torcide i Bad Blue Boysi  su pokazali pravo zajedništvo i napravili veliki posao u Petrinji – rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Petrinje Zvonimir Ljubičić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba