Bio je jedan od najuspješnijih hrvatskih menadžera, a u mladosti se bavio nogometom - branio je i za NK Zagorec

Preminuo Marin Pucar (49), čelnik Podravke i HUP-a

Objavljeno: 06.01.2021. zagorjeinternational

Marin Pucar (49), predsjednik Podravkine uprave i Hrvatske udruge poslodavaca, preminuo je jutros nakon teške bolesti u koprivničkoj Općoj bolnici, potvrdili su iz koprivničke prehrambene kompanije.
Zadranin Pucar je imenovan predsjednikom uprave Podravke u veljači 2017. godine i iznimno je uspješno upravljao koprivničkom kompanijom.
– Nakon tri godine mira i dobrog rada sada nas je napustio – sa suzama u očima rekla je njegova bliska suradnica iz Podravke za Klikaj.hr.
Svoju profesionalnu karijeru započinje u prehrambenoj industriji Gavrilović iz koje 2001. prelazi u Danicu – mesnu industriju Podravke gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja.
Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki. Ulogu člana Uprave Podravke obnaša od 2008. do 2012. nakon čega odlazi u Zvečevo na mjesto člana Uprave. Predsjednik Uprave Zvečeva je od 2014. do kolovoza 2016. godine.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu završio poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga. Završio je doktorski studij Management na temu “Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji”.
Od 2008. do 2012. član je Nadzornog odbora Danice i Belupa. Godine 2012. postaje članom upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, a zamjenikom predsjednika upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore 2016. koju ulogu obnaša i danas. U kolovozu 2020. godine izabran je za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca.

Bio je i nogometaš u mladosti, branio je za Zadar, Dinamo i NK Zagorec, a nogometom se prestao aktivno baviti nakon što je upisao fakultet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba