Na svetkovinu Sveta tri kralja

U službu uveden privremeni upravitelj Župe Zabok, vlč. Tomislav Šagud

Objavljeno: 07.01.2021. JJ

Odredbom zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića i na zamolbu zabočkog župnika, vlč. Marijana Culjaka, zbog predviđene operacije, liječenja i oporavka, Župa Zabok je dobila privremenog upravitelja, vlč. Tomislava Šaguda.
U utorak je održana primopredaja župe, a na svetkovinu Sveta tri kralja je za vrijeme euharistijskog slavlja privremeni upravitelj predstavljen župi i uveden u službu. Slavlje je predvodio mons. Ivan Miklenić, arhiđakon zagorski, u zajedništvu s dekanom, preč. Vladimirom Drnetićem, župnikom Marijanom Culjakom i privremenim upraviteljem Tomislavom Šagudom.
Na početku misnog slavlja, preč. Drnetić je pročitao Dekret o imenovanju, a zatim je mons. Miklenić predstavio vlč. Tomislava te potaknuo cijelu župnu zajednicu na suradnju s novim privremenim upraviteljem župe te na uzajamno prihvaćanje i izgrađivanje župnog zajedništva. Pozvao je župljane na molitvu za uspješno liječenje i oporavak župnika Marijana, kako bi se mogao što prije vratiti pastoralnoj službi.
Po drevnom običaju Crkve na Sveta tri kralja, vlč. Tomislav je blagoslovio tamjan, zlato i lijekove župljana, a na kraju misnog slavlje pozvao je sve župljane da zajedno s njime rade “Bogu na slavu, a ljudima na korist”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba