DOPUSTILI IM DA RADE, A ODUZELI IM GOSTE: Iz Gorskog kotara, gdje su odavno rezervirane kuće za odmor, stigle burne reakcije na nove mjere Stožera civilne zaštite

NAČELNIK FUŽINA: Nedopustivo je da crkve i shopping centri ostaju otvoreni, a obiteljski odmor u izoliranom objektu, bez organiziranog dočeka, predstavlja ugrozu

Objavljeno: 18.12.2020. AB

– Zabrana kretanja između županija kao dio novih restrikcija u okviru epidemioloških mjera nelogične su i osudile su male iznajmljivače na propast – upozorio je David Bregovac, načelnik Fužina i predsjednik Turističke zajednice Gorskog kotara.

Foto: Facebook / David Bregovac

Smatra kako u nacionalnom Stožeru civilne zaštite nitko nije vodio računa, niti razgovarao s malim iznajmljivačima, kao ni hotelima, o posljedicama uvođenja zabrane kretanja. Istaknuo je kako su odavno rezervirane kuće za odmor, apartmani i smještaji u obiteljskim hotelima u Gorskom kotaru što će im uzrokovati ogromne financijske gubitke.

– Nedopustivo je da crkve i shopping centri mogu biti otvoreni, koji su veće žarište od međužupanijskog kretanja – izjavio je Bregovac.

Rekao je kako obiteljski odmor u Gorskom kotaru u izoliranom objektu, bez organizacije dočeka, mogu omogućiti provedbu mjera, zaštititi zdravlje i održati male gospodarstvenike. Naveo je kako je samo trebalo bolje definirati mjere za međužupanijska kretanja.

– Vlada RH ostavila je otvorenu mogućnost rada iznajmljivačima ali im je uzela goste. Nužna je hitna dorada mjera prije blagdanskih praznika – zaključio je Bregovac.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba