Općina Krapinske Toplice s gradovima Zabokom i Pregradom potpisala Sporazum o izgradnji biciklističke staze uz vodotokove Kosteljine, Horvatske, Krapine i Krapinice

U planu je izgradnja više od 25 kilometara staza, uz koje će biti i SMART odmorišta s punjačima za mobitele, prvom pomoći i alatom za popravak bicikala

Objavljeno: 14.12.2020. AB

Grad Pregrada, Grad Zabok i nositelj projekta, Općina Krapinske Toplice, potpisali su Sporazum o izgradnji biciklističke staze uz vodotokove Kosteljine, Horvatske, Krapine i Krapinice. Koordinator projekta bit će TZP Srce Zagorja, a Općina Krapinske Toplice će, budući da je nositelj projekta, isti prijaviti na pogodan natječaj kada se otvori.

Okvirna duljina biciklističke staze po pojedinim područjima iznosila bi sedam kilometara na području Pregrade, 7,5 kilometara na području Zaboka i 11 kilometara na području Krapinskih Toplica.

Pametne klupe

Osim same biciklističke staze, planirana je izgradnja i uređenje SMART biciklističkih odmorišta, koja se sastoje od nadstrešnice, klupe za odmaranje, info panoa, “pametne klupe” s mogućnošću punjenja mobitela i tableta preko solarnog panela, odnosno akumulatora, kutije sa sigurnosnom bravicom i alata za popravak bicikala, rezervnih zračnica te kompleta prve pomoći, servisnog stalka s integriranom pumpom te stalaka za parkiranje bicikala. 

Riječ je o projektu koji će, slažu se potpisnici, biti dodatni sadržaj u turističkoj ponudi, ali i stepenica više u razvoju Turističke zajednice područja Srce Zagorja i čitave Krapinsko – zagorske županije, kao destinacije aktivnog odmora.

Povezivanje infrastrukturom

– Danas se puno govori o racionalizaciji na razini jedinica lokalne samouprave i funkcionalnom povezivanju općina i gradova. Općina Krapinske Toplice ima ugodno iskustvo povezivanja na projektima sa susjednim općinama i gradovima, primjerice projekt MIPOS sa Zabokom, tu je zajednička turistička zajednica područja i zajednička poljoprivredna redarka s Pregradom i Desinićem. Posebno nas veseli povezivanje na području izgradnje infrastrukture. Upravo smo takav sporazum potpisali s gradovima Zabok i Pregrada. Uz naše lokalno povezivanje za realizaciju projekta važna je podrška državnih institucija, a za naš smo projekt zahvalni Hrvatskim vodama – istaknuo je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba