Povodom blagdana Svih svetih, izaslanstvo HNS-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom Mirogoju

PREDRAG ŠTROMAR: Sjediti na ramenima divova, na kojima mi sjedimo danas kao čelnici HNS-a, velika je obaveza i čast, ali i zadatak

Objavljeno: 31.10.2020. JJ

Povodom blagdana Svih svetih, izaslanstvo HNS-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom Mirogoju.

– Kao i većina građana, danas se sjećamo svih onih koji su nas zadužili, svih zaslužnih građanki i građana, naših najmilijih te osnivača i utemeljitelja HNS-a. S ponosom se sjećamo ljudi koji su dali živote za samostalnost i stvaranje moderne Hrvatske i koji su, poput utemeljiteljice HNS-a Savke Dabčević – Kučar, uvijek razmišljali o budućnosti i o tome kako će Hrvatska izgledati sutra. Zapaliti svijeću na njihovim posljednjim počivalištima, uvijek je prilika da se prisjetimo kuda bismo trebali ići. Sjediti na ramenima divova, na kojima mi sjedimo danas kao čelnici HNS-a, velika je obaveza i čast, ali i zadatak – vidjeti puno dalje od možda nekih drugih u Hrvatskoj – istaknuo je predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Predrag Štromar.

Izaslanstvo HNS-a položilo je vijence, zapalilo svijeće i poklonilo se kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, Grobnice narodnih heroja te kod Središnjeg križa. Crvene ruže položene su na posljednje počivalište osnivačice i počasne doživotne predsjednice HNS-a Savke Dabčević – Kučar, te na posljednjim počivalištima istaknutih članova i osnivača HNS-a – Srećka Bijelića, Krešimira Džebe, Mike Tripala, Dragutina Haramije i Martina Špegelja. U izaslanstvu HNS-a bili su predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Predrag Štromar, potpredsjednik HNS-a Jasmin Krizmanić, predsjednik Središnje-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Zvonko Spudić te glavni tajnik HNS-a Zlatan Mošmondor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba