U Župi Zabok uz blagdan BDM od Krunice obilježavaju Dan bolesnika

Ove nedjelje dijelit će sakrament bolesničkog pomazanja, a bit će organizirano i mjerenje temperature, tlaka i šećera

Objavljeno: 10.10.2020. JJ

Iako se Dan bolesnika i medicinskog osoblja obilježava uz Gospu Lurdsku u veljači, u zabočkoj Župi sv. Jelene Križarice već nekoliko godina imaju običaj Dan bolesnika obilježavati uz blagdan BDM od Krunice, koji se slavi 7. listopada. Naime, niske temperature, snijeg i poledica najčešći su razlozi zbog kojih u veljači mnogim župljanima narušena zdravlja nije lako otići u crkvu i boraviti ondje duže vrijeme.
Tako će ove nedjelje misno slavlje u 10 sati, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, predvoditi p. Zvonko Vlah D.I., a svi stariji i bolesni moći će primiti sakrament bolesničkog pomazanja. Nakon mise organizirano je i besplatno mjerenje temperature, krvnog tlaka i šećera u krvi.

– Svi ste pozvani, osobito bolesni, nemoćni i stari. Neka mladi i zdravi imaju srca i ljubavi da pomognu onima koji ne mogu sami do crkve. Socijalna je distanca zajamčena – poručuju iz Župe Zabok.
Prije misnog slavlja molit će se krunica, a svetu misa služit će se na nakanu za prestanak pandemije koronavirusa. Sveta misa bi se trebala slaviti na prostoru ispred crkve, na Trgu sv. Jelene, ukoliko to dopuste vremenske prilike. U suprotnom, misa će biti u crkvi, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba