Iz Grada Pregrade pozivaju:

Dostavite svoje prijedloge za dodjelu javnih priznanja

Objavljeno: 10.01.2020. JJ

Grad Pregrada svake godine povodom Dan grada dodjeljuje javna priznanja zaslužnim građanima, udrugama ili ustanovama, pa je tim povodom objavljen poziv za dostavu prijedloga za dodjelu priznanja.

Gradsko vijeće

Odluku o dodjeli javnih priznanja, na prijedlog gradonačelnika, donosi Gradsko vijeće, a može se dodijeliti jedno od sljedećih javnih priznanja: Zahvalnica, koja se dodjeljuje “za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unaprjeđenje gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi, odnosno drugih djelatnosti”; Diploma, koja se dodjeljuje “za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unaprjeđenju djelatnosti gospodarskog i društvenog života grada Pregrade”; Plaketa, koja se dodjeljuje “za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unaprjeđenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, zdravstva, socijalne skrbi odnosno drugih djelatnosti od posebnog interesa za grad Pregradu” i Povelja počasnog građanina dodjeljuje se onim osobama “koje su svojim radom, političkim, znanstvenim, odnosno drugim djelovanjem značajno pridonijele napretku i ugledu Grada Pregrade”.

Do 15. veljače

Prema Odluci, može se dodijeliti pet zahvalnica i pet diploma, tri plakete i jedna povelja počasnog građanina. Prijedlog za dodjelu priznanja mora biti pismeno obrazložen i sadržavati životopis kandidata, tijek njegova rada i ostvarenih rezultata te obrazloženje razloga predlaganja ako je riječ o pojedincu, odnosno, osnovne podatke o ustroju i djelatnosti, ostvarene rezultate rada, obrazloženje razloga predlaganja ako je riječ o pravnoj osobi.
Prijedlozi za dodjelu priznanja mogu se dostaviti do 15. veljače na adresu Grad Pregrada, Josipa Karla Tuškana 2, 49218 Pregrada ili osobno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba