Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je dvodnevnu konferenciju po nazivom “Hrvatska – mjesto za inovacije i pametne investicije”

“Idemo prema naprijed, to potvrđuju svi rezultati. Za daljnji rast ključni su poduzetnici i njihove ideje, u čemu imaju bezrezervnu podršku Ministarstva”

Objavljeno: 31.10.2019. zagorjeinternational

“Hrvatska – mjesto za inovacije i pametne investicije” naziv je dvodnevne konferencije koja se održava u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a kojoj je jedan od ključnih ciljeva povezati poduzetnike, koji su prijavili svoje inovativne projektne ideje, s investitorima koji traže priliku za nova ulaganja na prostoru Hrvatske. Zajednička je to ocjena ministra Darka Horvata te državnog tajnika Maria Antonića, koji su obojica izrazili zadovoljstvo odazivom na samu konferenciju koja je otvorena u srijedu u Zagrebu.
Horvat je naglasio da je ovakav interes potvrda velikog investicijskog i inovacijskog potencijala Republike Hrvatske, ali i potvrda da se stvari u Hrvatskoj mijenjaju na bolje.

Pozitivan trend

– Idemo prema naprijed. To nam potvrđuju rezultati na brojnim ljestvicama, ali i pokazatelji rasta minimalne i srednje plaće, smanjenja javnog duga, vraćanja investicijskog kreditnog rejtinga i mnogi drugi. Sve je to rezultat kontinuiranog rada, jasne vizije i odgovorne politike – rekao je ministar Horvat dodajući da se pozitivan trend mora potvrditi daljnjim rastom u godini koja dolaze. Napomenuo je da su za daljnji rast ključni poduzetnici i njihove ideje, a uloga Ministarstva i Vlade u cjelini je olakšati poslovanje i provedbu tih projekata.
Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić istaknuo je da u Hrvatskoj postoji neograničeni inovacijski potencijal.
– Smisao ove konferencije jest pokazati da u Hrvatskoj postoje sjajne ideje i inicijative naših poduzetnika, u čemu ih želimo podržati. Za njih je ovaj susret idealna prilika da te projekte javno prezentiraju te u razgovoru s investitorima pronađu svoj put do tržišta – pojasnio je Antonić.

Zagorski gospodarstvenici

Na otvaranju konferencije je bio i saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Krapinsko -zagorske županije Žarko Tušek, koji drži da je ovo dio ukupne gospodarske strategije aktualne Vlade RH, gdje je jedan od ključnih ciljeva trajni i održiv gospodarski rast.
– Uvjete koje je osigurala aktualna Vlada svakako su prepoznali marljivi i vrijedni gospodarstvenici u Hrvatskom zagorju, na čemu im čestitam. Ovakve konferencije, interes, ali i pozitivan trend koji se osjeća, garancija su da će gospodarstvo Hrvatske rasti i dalje – završio je Tušek.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba