Uoči blagdana Svih Svetih, kod središnjeg križa u Krapini položeni vijenci i zapaljene svijeće

“Ovo je vrijeme kada se prisjećamo svojih najmilijih, ali i svih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za obranu domovine“

Objavljeno: 31.10.2019. zagorjeinternational

Uoči blagdana Svih Svetih, kod Središnjeg križa u Krapini predstavnici Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja, Ureda državne uprave Krapinsko – zagorske županije, Ministarstva obrane i MUP-a, u suradnji s udrugama proizašlima iz Domovinskog rata, te delegacije KZŽ i Grada Krapine, položile su vijence i zapalile svijeće. Za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu, civilne žrtve rata, kako i za sve ostale koji su pokopani na krapinskom gradskom groblju, molitvu je predvodio krapinski župnik, vlč. Davor Štuljan.

Vjerovali u državu

– Ovo je vrijeme, da se, uz svoje najmilije i prijatelje koji su nas napustili, prisjetimo svih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za obranu domovine i uspostavu samostalne Republike Hrvatske. Isto tako, prisjećamo se prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, na čijem je grobu na Mirogoju delegacija Krapinsko – zagorske županije, jutros položila vijenac i upalila svijeće. Ne samo danas nego u svakoj prilici, trebamo razmišljati o ljudima koji su vjerovali u današnju državu i njezin prosperitet i svi trebamo raditi na tome da nam takva i bude – rekao je župan Kolar.
I gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović naglasio je kako se s posebnim pijetetom prisjećamo onih koji su zaslužni za to što danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj.
– Što se tiče spomenika svim Zagorcima poginulima u Domovinskom ratu, javili smo se na natječaj Ministarstva branitelja i odobrena su nam sredstva, te uskoro kreće raspisivanje natječaja. Vjerujem da ćemo sve državne praznike obilježavati na tom spomeniku, dok ćemo blagdan Svih Svetih i Dušni dan obilježavati i dalje na groblju, jer je to prikladno – objasnio je gradonačelnik Gregurović.

Trgovišće i Kumrovec

Delegacija KZŽ u sastavu župan Željko Kolar te njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek, nakon Krapine, položit će vijence i zapaliti svijeće i kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a u Zaboku, kod spomenika Franji Tuđmanu u Velikom Trgovišću, kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku te spomenika Josipu Brozu Titu u Kumrovcu. (ib, jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba