OD VIKENDA NOVA REGULACIJA: Važno upozorenje za sve one koji u Zagrebu koriste prometnice u blizini rotora koji je u rekonstrukciji

Za promet se zatvara Jadranski most, evo koji su obilazni pravci

Objavljeno: 18.10.2019. JM

Za potrebe izmjene privremene regulacije u sklopu rekonstrukcije kružnog toka Remetinec od subote 19. listopada od 23 sati do nedjelje 20. listopada u 6 sati Jadranski most bit će zatvoren za sav promet poručuju iz Grada Zagreba. Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će:
– Selska cesta – Savska cesta – Slavonska avenija – Avenija V. Holjevca – Avenija Dubrovnik – privremeno izgrađena prometnica – Jadranska avenija
– Jadranska avenija – Avenija Dubrovnik – Av. V. Holjevca – Slavonska avenija – Savska cesta

Sugrađane upozoravaju na moguće poteškoće u prometu te mole za strpljenje i razumijevanje.

Dvije faze

Također izgradnjom podvožnjaka, uređenjem prstena novog kružnog toka prometa te prilaznih rampi građevinski radovi na rotoru Remetinec ulaze u završnu fazu te se uspostavlja dodatna prometna regulacija prometa od 20. listopada u 6 sati. Uspostava dodatne regulacije prometa odvijat će se u dvije faze. U prvoj fazi radova koja će trajati od 20. listopada do 10. studenog 2019. pristupit će se uređenju zapadnog kolnika Jadranskog mosta. Zato se postojeće privremeno semaforizirano čvorište na Jadranskom mostu pomiče južnije. Budući da će na raspolaganju biti istočni kolnik i manji dio zapadnog kolnika, doći će do preraspodjele trakova pa će se tako od sjevera prema istoku, odnosno Novom Zagrebu, zadržati prometovanje u dva traka, ali s razdvajanjem. Jedan prometni trak na zapadnom kolniku, a drugi na istočnom. Prolaskom semaforizirane točke oba traka nastavljaju prema jugu i susreću se na novom dijelu rotora. Što se tiče ulaska na most od Novog Zagreba prema sjeveru, koji je dosad bio u režimu slobodnog toka, sada će biti reguliran prometnim znakom, trokutom “raskrižje s cestom koja ima prvenstvo prolaza”.

Novi dio rotora

Po promijenjenoj regulaciji oni koji dolaze sa zapada iz smjera čvora Lučko prema Novom Zagrebu vozit će novim dijelom rotora, jednako kao i oni koji dolaze sa sjevera prema Lučkom, odnosno neće više morati skretati na privremenu prometnicu. Dva prometna traka i postojeća regulacija semaforom zadržavaju se za one koji dolaze od Lučkog prema sjeveru, a privremenom prometnicom vozit će se i dalje od Novog Zagreba prema zapadu. Manjih izmjena bit će na raskrižju Jadranske avenije i Ulica Vice Vukova, gdje će se promijeniti smjerovi kretanja na prilaznim rampama.
U drugoj fazi radova, koja će trajati do 1. prosinca, uređivat će se istočni kolnik i dio mosta, a tada se, za one koje dolaze sa sjevera prema Lučkom, oba traka vraćaju na zapadni kolnik i vode paralelno preko semafora i novog dijela rotora. Oni koji pak voze u suprotnom smjeru, moći će po dva prometna traka koja će formirati na novom dijelu rotora te će se semaforom dozvoljavati ulazak na Jadranski most.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba