Iz HŽ Infrastrukture poručuju kako je do produljenja došlo zbog vremenskih neprilika u travnju i svibnju

Posebna regulacija željezničkog prometa na dionici pruge Zaprešić – Zabok produljuje se do 31. listopada

Objavljeno: 25.09.2019. JJ

Iako je posebna regulacija željezničkog prometa na dionici pruge Zaprešić – Zabok bila predviđena od 1. travnja do 1. listopada ove godine, produljuje se za 30 dana, odnosno do 31. listopada u 23 sata. Razlog produljenja, poručuju iz HŽ Infrastrukture, su nepovoljne i nepredvidive vremenske prilike tijekom travnja i svibnja. U tom razdoblju putnike će umjesto vlakova prevoziti autobusi, koji će voziti po voznom redu vlakova, kao što je to bilo i do sada. Nakon 1. studenoga, željeznički će se promet povremeno obustavljati na nekoliko sati ili preko vikenda na zahtjev izvođača radova.

Voze autobusi

Također, pruga Zaprešić – Čakovec bit će zatvorena za promet između kolodvora Zaprešić i Bedekovčina do 9. listopada u 23.59 sati. U tom razdoblju putnike će na relacijama Zaprešić – Zabok – Bedekovčina i obratno, Zabok – Gornja Stubica i obratno te Zabok – Đurmanec – Hromec i obratno, umjesto vlakova, prevoziti autobusi. Detaljnije informacije o regulaciji željezničkoga putničkog prijevoza putnici tijekom radova mogu pronaći na mrežnoj stranici HŽ Putničkog prijevoza. Putnici se također mogu informirati i putem mrežnih stranica HŽ Infrastrukture te na telefonskim brojevima 060 333 444 (cijena poziva iz fiksne mreže je 1,74 kn/min, a iz mobilne 2,96 kn/min, HT d.d.) i 01/378 25 83. Zbog posebne regulacije prometa, moguća su kašnjenja, zbog čega se iz HŽ-a unaprijed ispričavaju putnicima i mole ih za strpljenje.

Završetak 2021.

Podsjećamo, posebna regulacija željezničkog prometa na snazi je zbog projekta modernizacije i elektrifikacije pruge Zaprešić – Zabok, vrijednog 614,4 milijuna kuna. Završetak radova na projektu očekuje se krajem 2021. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba