U sklopu obilježavanja Dana policije, kraj spomenika poginulim pripadnicima MUP-a u Zaboku, položen vijenac i zapaljene svijeće

“Ovaj smo dan posvetili obiteljima poginulih policajaca, kojima zahvaljujemo za ono što su dali za Zagorje i cijelu domovinu“

Objavljeno: 25.09.2019. ivanabelosevic

U sklopu obilježavanja Dana policije i njezinog zaštitnika sv. Mihovila, kraj spomenika poginulim pripadnicima MUP-a ispred zgrade Policijske uprave krapinsko – zagorske u Zaboku, položen je vijenac, a brojne su delegacije zapalile svijeće. Počast poginulima, između ostalih, odali su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, načelnik PU krapinsko – zagorske Darko Car, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te članovi obitelji poginulih policajaca.

Bez poginulih u prometu

Načelnik Car je rekao kako Dan policije obilježavaju cijeli ovaj tjedan, raznoraznim aktivnostima.
– Danas smo ga posvetili obiteljima poginulih policajaca, kako bismo im zahvalili za sve ono što su dali ne samo za našu Policijsku upravu, nego za Zagorje i cijelu domovinu. Dugi niz godina susrećemo se s obiteljima šestorice stradalih policajaca i nastojimo biti uz njih, kako bismo im pokazali da ono što su dali članovi njihovih obitelji, nikad nećemo zaboraviti i da ćemo to i dalje štovati – istaknuo je načelnik Car te se osvrnuo na stanje sigurnosti u županiji.
– Moram reći neke stvari koje možda ni ljudi ne znaju. Mi smo županija koja ima najmanje kaznenih djela na sto tisuća stanovnika, relativno smo mirna županija i policija radi svoj posao na vrlo dobar način. U prometu također imamo jedan podatak koji je za sada respektabilan, a to je da još nemamo niti jednu smrtno stradalu osobu u prometu u ovoj godini. To pokazuje da policija radi odličan posao – naglasio je Car.
Župan Kolar je čestitao svim pripadnicima policije Dan njihovog zaštitnika sv. Mihovila, koji se obilježava 29. rujna.

Život za domovinu

– To je prilika da se sjetimo šestorice zagorskih redarstvenika koji su izgubili život u Domovinskom ratu i pohvaljujem tradiciju da se zajedno s njihovim kolegama i obiteljima obilježava taj dan, kako bismo se sjetili njihove žrtve jer su dali najviše što su mogli, a to je njihov život za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Što se tiče stanja sigurnosti, kao župan mogu izraziti svoje zadovoljstvo radom Policijske uprave i sa svim službenicima, koji rade vrlo dobar posao – zaključio je Kolar.
Molitvu za sve poginule predvodio je don Marko Medo, generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba