Djelatnici će prilikom preuzimanja komunalnog otpada nositi narukvice s čitačima za očitavanje čipova ugrađenih u spremnike

Krakom od 1. rujna počinje s očitavanjem ugrađenih čipova i naplatom pražnjenja spremnika s dvije lipe po litri

Objavljeno: 29.08.2019. IB

Komunalno društvo Krakom d.o.o. je, nakon odrađenih zakonskih predradnji, 1. rujna 2018. godine pristupilo naplati korištenja javne usluge odvoza otpada po novom cjeniku, koji je usklađen sa zakonskim odredbama Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom.

Označavanje spremnika

Kako bi zadovoljili propisane odredbe i prema njima mogli postupati, krajem prošle godine pristupilo se ugradnji čipova i postavljanju naljepnica na zelene spremnike za otpad (spremnici za miješani komunalni otpad). Ugradnja čipova i označavanje spremnika završava u kolovozu, stoga Krakom obavještava korisnike javne usluge prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada s područja grada Krapine, te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, da će od 1. rujna započeti s primjenom očitanja ugrađenih čipova prilikom preuzimanja otpada i naplatom jedinične cijene pražnjenja spremnika koja iznosi 0,02 kune po litri.
Djelatnici koji obavljaju posao skupljanja otpada, nosit će narukvice s čitačima za očitanje čipa ugrađenih u spremnike, a svako preuzimanje spremnika evidentirat će se u sustavu i bit će obračunato u računu za odvoz otpada za uslugu izvršenu u rujnu.

Uredba o gospodarenju otpadom

Podsjećaju i kako jedinična cijena za pražnjenje volumena spremnika za miješani komunalni otpad dosad nije obračunavana jer nisu bili zadovoljeni tehnički uvjeti za očitavanje preuzimanja spremnika na lokaciji korisnika. Naime, Uredbom o gospodarenju otpadom propisano je da spremnik za komunalni otpad kod korisnika usluge mora imati oznaku koja sadrži naziv davatelja javne usluge ili naziv davatelja usluge povezane s javnom uslugom i oznaku koja je u evidenciji pridružena korisniku usluge i obračunskom mjestu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba