Na Susretu mladih reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine, nastupilo 240 plivača

Ukupnu pobjedu ostvarila hrvatska reprezentacija, za koju su plivali Tesa Novak i Vili Sivec iz Plivačkog kluba Olimp Zabok

Objavljeno: 25.03.2019. IB

Hrvatski plivački savez bio je organizator Susreta mladih reprezentacija 2019. u Zagrebu, na 50-metarskom bazenu Svetice. Nastupilo je 240 plivačica i plivača iz reprezentacija Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Susret je održan prema propozicijama, u tri dijela i tri dobne kategorije, pozivnicu su dobili i mlađi juniori Tesa Novak i Vili Sivec, iz Plivačkog kluba Olimp. Ukupni pobjednik susreta je reprezentacija Hrvatske, s osvojenih 1841,5 bodova, dok je drugo i treće mjesto pripalo Sloveniji i Srbiji. Mlađi juniori, među kojima i Vili Sivec, plivali su u kategoriji A i osvojili prvo mjesto, ispred Srbije i Slovenije, a mlađe juniorke s Tesom Novak bile su druge u istoj kategoriji. Pobijedila je reprezentacija Srbije, u uzbudljivoj završnici, sa sedam bodova prednosti.

Pobjeda muške štafete

U mixed štafeti 4×100 slobodno, reprezentacija Hrvatske u sastavu Mark Miota, Meri Mataja, Vili Sivec i Lea Gerard, osvojila je prvo mjesto i ostavila za sobom reprezentaciju Srbije za šest sekundi. Potom je Tesa Novak u kategoriji mlađih juniorki pobijedila na 100 leptir, s rezultatom 1:05,01, a Vili Sivec je u istoj disciplini bio drugi, s rezultatom 58,40. Tesa je u mlađoj juniorskoj štafeti 4×200 slobodno, zajedno s Klarom Bošnjak, Paulom Lončarević i Klarom Kosanović, osvojila drugo mjesto, ispred uvjerljive Srbije. Mlađi juniori u sastavu Mario Šurković, Franko Grgić, Vili Sivec i Karlo Perčinić, pobijedili su u štafeti 4×100 slobodno. Potom je na 200 leptir Vili Sivec bio peti, s osobnim rekordom 2:15,09, a Tesa Novak četvrta na 200 slobodno, s rezultatom 2:12,57.

Ženska štafeta druga

U trećem dijelu programa, Vili Sivec plivao je 50 slobodno i osvojio četvrto mjesto među mlađim juniorima. Na 50 leptir, Tesa je s 29,56 bila treća, a Vili Sivec s 26,58, drugi. Na kraju natjecanja, plivale su mlađe juniorske štafete 4×100 mješovito, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ženska štafeta u sastavu Tara Radić, Meri Mataja, Tesa Novak i Lea Gerard osvojila je drugo mjesto iza pobjednice iz Srbije, a muška štafeta bila je prva. Plivali su Mario Šurković, Tin Mirjanić, Vili Sivec i Lovro Serdarević.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba