U organizaciji Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica i Vatrogasne zajednice KZŽ

Za vatrogasce osposobljeno 26 kandidata iz šest zagorskih društava i DVD-a Moravče

Objavljeno: 21.03.2019. zagorjeinternational

U nedjelju je u prostorijama Vatrogasnog doma DVD-a Marija Bistrica, završilo osposobljavanje za zvanje vatrogasac, koje su organizirali Vatrogasna zajednica općine Marija Bistrica i Vatrogasna zajednica Krapinsko – zagorske županije. Nakon 74 sata predavanja i vatrogasnih vježbi, ispitu je pristupilo 26 kandidata i kandidatkinja i svi su uspješno položili. Riječ je o vatrogascima iz sedam društava.

Predavači i voditelj

VZO Marija Bistrica bogatija je za 12 osposobljenih vatrogasaca i vatrogaskinja, i to pet vatrogasaca iz DVD-a Laz, dvije vatrogaskinje i dva vatrogasca iz DVD-a Marija Bistrica te vatrogaskinja i dva vatrogasca iz DVD-a Tugonica – Podgrađe. DVD Sveti Matej nakon ovog osposobljavanja ima dvije nove vatrogaskinje, DVD Zlatar Bistrica dvije vatrogaskinje i jednog vatrogasca, a DVD Zlatar dva vatrogasca. I u ovom osposobljavanju nastavljena je suradnja s DVD-om Moravče iz VZG-a Zagreba, pa je tako sedam članova ovog društva položilo za vatrogasce na ovom osposobljavanju, točnije tri članice i četiri člana. Predavači su bili Stjepan Skuliber, Josip Bosak, Velimir Babić, Dubravko Mokosek, Tomislav Novosel, Ivan Odak i Denis Novosel. Voditelj osposobljavanja bio je Tomislav Kuntić.

Dodjela priznanja

Na ispitnom danu predsjednik ispitne komisije bio je predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, a kod svečane dodjele priznanja na samom kraju osposobljavanja, uz prisutne predsjednike, zapovjednike ili predstavnike društava čiji su članovi sudjelovali na osposobljavanju, sve je pozdravio i županijski zapovjednik Marijan Lovrenčić, dok se za administrativni dio brinuo tajnik VZ KZŽ Rajko Jutriša.

Foto: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba