Potresna priča Štefica Ringl (71) iz Lipovca kraj Zlatar Bistrice, koja je u požaru koji je buknuo u petak, izgubila kuću i sve osobne stvari

“U pet minuta postala sam siromah. Nemam ni gaće, ni čarape da se presvučem. Jedina odjeća koju imam, je ono što nosim na sebi”

Objavljeno: 31.12.2018. zagorjeinternational

U petak je Štefica Ringl (71) iz Lipovca kraj Zlatar Bistrice otišla liječniku, a kada se vratila, vidjela je dim koji dopire iz njene drvene kuće. Pokušala je ući u kuću i spasiti nešto, ali bilo je prekasno. Izgorjelo je sve – posuđe, namještaj, krov, pa čak i sva odjeća.
– U pet minuta sam postala siromah. Nemam ni gaće, ni čarape da se presvučem. Sva odjeća što imam je ono što nosim na sebi. Nema mi ni Božića ni blagdana nakon ovoga. Ne znam više što reći. Kao da sam umrla sam ovih dana – kroz suze je za 24 sata.hr ispričala vlasnica kuće, koja je ondje živjela proteklih 18 godina. Prije toga je sa suprugom živjela u Zagrebu, a kad se on razbolio, prodali su stan i došli živjeti u Lipovec.
Suprug joj je umro prije 13 godina. Bio je slijep te su mu amputirali obje noge.

Policijski očevid

Štefica ima sina koji živi u Njemačkoj, no, kako trenutno boravi u Zagrebu, odmah ga je pozvala. Međutim, ni on nije uspio spasiti ništa iz kuće, čak ni nakon što je požar ugašen. Ona pak u kuću uopće više nije ulazila, jer je previše bolno.
Kako je pokazao policijski očevid, do požara je došlo uslijed prijenosa topline s dimovodne cijevi peći na kruta goriva na drveni zid koji se zapalio, a vatra je zahvatila cijelu kuću. U požaru je u većoj mjeri izgorjelo krovište kuće kao i drveni strop i inventar u kući, dok su zidovi nagorjeli. Požar su ugasili pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok, njihove ispostave iz Marije Bistrice te DVD-a Zlatar Bistrica, koji je na intervenciju izašao s dva navalna i jednim kombi vozilom te 16 vatrogasaca.

Za novu kuću nema

– Otkad je izgrađena kuća, taj dimnjak je tako bio. Očito je sada počelo gorjeti i proširilo se – otkrila je Štefica, kojoj je susjed ponudio svoju vikendicu da u njoj boravi, s obzirom na to da se njezina kuća više ne može spasiti, već jednostavno – srušiti.
– Imam nešto mirovine da mogu financirati samu sebe. Za novu kuću nemam. Sve što imam sam sama zaradila i pomagala drugima. Teško je sada kada ti trebaš pomoć – zaključuje Štefica.
Svi koji žele financijski pomoći, mogu to učiniti na broj računa: HR8023600003215623814, otvoren u Zagrebačkoj banci.

 

FOTO: DVD Zlatar Bistrica
FOTO: DVD Zlatar Bistrica
FOTO: DVD Zlatar Bistrica
FOTO: DVD Zlatar Bistrica
FOTO: DVD Zlatar Bistrica
FOTO: DVD Zlatar Bistrica
FOTO: DVD Zlatar Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba