Publika uživala u repertoaru klasičnih kompozicija te tradicionalnim adventskim i božićnim pjesmama

Na Božićnom koncertu u crkvi BDM Snježne nastupili sopranistica Anabela Barić i Izidor Erazem Grafenauer na gitari i teorbi

Objavljeno: 10.12.2018. IB

U crkvi Blažene Djevice Marije Snježne u Belcu, u nedjelju je održan Božićni koncert na kojem su nastupili sopranistica Anabela Barić i Izidor Erazem Grafenauer na gitari i teorbi. Nakon pozdravnog govora vlč. Milana Pušeca, koncert je započeo Schubertovom “Ave Mariom”, a na repertoaru su se našle klasične kompozicije G. F. Händela. Drugi dio koncerta obuhvatio je tradicionalne adventske i božićne pjesme.
Sopranistica Anabela Barić članica je Vokalnog ansambla Antiphonus, a nastupa i s Hrvatskim baroknim ansamblom, kao i u Operi HNK u Zagrebu. U 2017. godini održala je samostalni koncert u Dohi u Kataru, s Doha Baroque Ensembleom.
Izidor Erazem Grafenauer završio je pak studij barokne lutnje i teorbe u Veneciji. Član je Slovenskog kvarteta gitara, ostvaruje mnogobrojne samostalne nastupe te nastupa s Hrvatskim baroknim ansamblom i Vokalnim ansamblom Antiphonus. Predavač je za lutnju i povijesne žičane instrumente na Akademiji za glazbu u Ljubljani.
Organizator koncerta bila je Župa BDM Snježne, što je nastavak suradnje nakon ovogodišnjeg gostovanja navedenih umjetnika u sklopu manifestacije “Varaždinske barokne večeri”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba