Prije odlaska u Tuheljske Toplice, gdje se održava Konferencija (grado)načelnika i župana iz redova HDZ, premijer Andrej Plenković posjetio Veliko Trgovišće

UOČI 19. OBLJETNICE SMRTI FRANJE TUĐMANA: “Njegova vizija slobodne, demokratske, moderne Hrvatske i dalje je trajna smjernica djelovanja naše stranke”

Objavljeno: 07.12.2018. zagorjeinternational

U Tuheljskim Toplicama održava se još jedna Konferencija načelnika, gradonačelnika i župana iz redova HDZ-a, u organizaciji Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade “Konrad Adenauer”, a dvije glavne teme su reforma sektora vodnih usluga i reforma mirovinskog sustava.
Prije odlaska u Tuheljske Toplice, hrvatski premijer Andrej Plenković s vodstvom Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko – zagorske županije svratio je u Veliko Trgovišće, gdje je zapalio svijeću kraj spomenika i rodne kuće prvog hrvatskog predsjednik i utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana, čija se 19. godišnjica smrti obilježava u ponedjeljak.
– Aktualni ustroj lokalne i područne samouprave nastao je 1993. godine, u vrijeme našeg prvog predsjednika doktora Franje Tuđmana. Mi smo, zahvaljujući predsjedniku Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko – zagorske županije Žarku Tušeku, prije dolaska u Tuheljske Toplice, posjetili Veliko Trgovišće, zapalili svijeću i upisali se još jednom u knjigu u Tuđmanovoj rodnoj kući, s obzirom na to da je u ponedjeljak 19. godišnjica od kako nas je napustio, no, njegova politika, njegova vizija slobodne, demokratske, moderne, suvremene hrvatske države i njenog razvoja ostaju i dalje trajna smjernica djelovanja stranke na svim razinama i važno je da o tome vodimo računa, osobito o onim vrijednostima koje je u izrazito kompleksnim okolnostima imao i kada je pronalazio rješenja za doslovno egzistencijalne probleme hrvatske države i naroda – istaknuo je Plenković. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba