U Krapini 30. Sjednicom Skupštine, svečano obilježen i 25. rođendan Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije

Za zagorsko vatrogastvo u sljedećoj će godini biti osigurano minimalno milijun kuna

Objavljeno: 24.11.2018. zagorjeinternational

U Vatrogasnom domu DVD-a Krapina u petak je održana 30. sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, koja je ujedno imala i mali svečani karakter, te je obilježena 25. obljetnica VZ KZŽ.
Prije svečanog dijela, a nakon prihvaćanja dnevnog reda i izbora Radnog predsjedništva, prihvaćen je rebalans financijskog plana za 2018. godinu, koji se ponajprije odnosi na smanjenje predviđenih sredstava za izvanredne dislokacije, koje su ove godine izostale.

Nabavke vozila

– U ovoj godini je više od 600 tisuća kuna predviđeno za društva i javne postrojbe temeljem niza raznih sufinanciranja, od nabavke vozila, opreme, osposobljavanja do proslava i ostalih načina na kojima županijska zajednica pomaže svojim članicama – rekao je, objašnjavajući izmjene, predsjednik Stjepan Skuliber.
Jednoglasno su prihvaćeni i Plan rada i Financijski plan za 2019. godinu, a posebno je istaknuto da će Županija i sljedeće godine za zagorsko vatrogastvo osigurati minimalno milijun kuna.
Predsjednik Skuliber u svečanom dijelu Skupštine podsjetio je na 25 godina djelovanja VZ-a, koja je osnovana u srpnju 1993. godine, a nakon toga podijelio je i prigodne plakete i priznanja. Plakete su dobili DVD Bedekovčina, DVD Regeneracija i DVD Brezova, za iznimne rezultate na natjecanjima. Priznanja su pak dobili bivši dužnosnici županijske zajednice i to bivši predsjednik Ivica Glas, bivši zapovjednik Dražen Sinković i bivši tajnik Jerko Krajačić.

Priznanja i plakete

Priznanje će biti dodijeljeno i županu Željku Kolaru, koji je bio spriječen prisustvovati ovoj skupštini, a posebnu plaketu dobila je i Krapinsko-zagorska županija, a primio ju je zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je u svom obraćanju pohvalio rad zagorskih vatrogasaca i suradnju sa županijom.
Na početku skupštine u ime domaćina pozdrave dobrodošlice su uputili zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina i predsjednik DVD-a Krapina Dražen Strabić, a u ime gostiju čestitke za 25. rođendan uputili su i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, u ime Koordinacije vatrogasnih zajednica sjeverozapadne Hrvatske. Načelnik Popović uručio pak je Stjepanu Skuliberu plaketu HVZ-a povodom 25. obljetnice VZ KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba