U Muzeju Staro selo Kumrovec otvorena izložba “Kam su prešli vsi ti cajti“

Posjetitelji se nakratko vratili u prošlost i vidjeti način života vrijednog seoskog domaćinstva obitelji Ćustić s kraja 20. stoljeća

Objavljeno: 04.11.2018. zagorjeinternational

U Muzeju Staro selo Kumrovec, otvorena je izložba “Kam su prešli vsi ti cajti“, iz ostavštine seoskog domaćinstva obitelji Ćutić s kraja 20. stoljeća, autorice Anite Paun Gadža. Izložbu na kojoj je izložen inventar, koji je zatečen prilikom otkupa seoskog domaćinstva obitelji Ćutić 2005. godine, a koji je bio u upotrebi sve do kraja 20. stoljeća, otvorio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo da Kumrovec nije samo najpoznatije selo na svijetu kao što smo ga brendirali, nego je i najveći muzej na otvorenom.

Za svakog ponešto

– Dio turističke ponude Krapinsko – zagorske županije i angažman Općine Kumrovec te Muzeja Hrvatsko zagorje je sastavni dio ove nagrade koje smo dobili kao najbolja turistička kontinentalna destinacija u Republici Hrvatskoj, a vjerujte mi to nije mala stvar. Zagorje je specifično upravo zbog toga, jer imamo sto različitih ponuda i sto različitih lica i za svakog turista ponešto – rekao je župan Kolar.

Dodatna ponuda

– Ovakve izložbe koje kontinuirano organizira Staro selo su jedna dodatna ponuda za naše hotele i njihove goste. Vrijeme ide prebrzo i zato je bitno da se kroz ovu izložbu prisjetimo nekih stvari kad smo bili mlađi, ne zbog toga da ne idemo naprijed, nego da naučimo iz onih stvari koje smo krivo radili u prošlosti – zaključio je Kolar.

Događanju je nazočio i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba