U Muzeju Mimara svečano uručeni ugovori za 34 projekta u sklopu natječaja “Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstva u kulturi”

Pučkom otvorenom učilištu Krapina i partnerima na projektu “Ključ kulture za sve generacije“ dodijeljeno 791.200 kuna

Objavljeno: 30.10.2018. JJ

U Muzeju Mimara u Zagrebu, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i zamjenik upraviteljice iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan svečano su uručili ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstva u kulturi”. Među uspješnim prijaviteljima bilo je i Pučko otvoreno učilište Krapina.

Razvoj kulture

Za projekt pod nazivom “Ključ kulture za sve generacije“, POU-u Krapina te partnerima Gradu Krapini, Kulturno – umjetničkom društvu “Ilirci” Krapina, Udruzi distrofičara Krapina, Društvu za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina i Gradskom puhačkom orkestru Krapina osigurana su bespovratna sredstava u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 791.200 kuna.
– Projektom se želi doprinijeti razvoju dobrog upravljanja u kulturi Krapine, donijet će se mjere za razvoj sudioničkog upravljanja, a partneri će se umrežiti. Građani će se uključiti u planiranje i provedbu edukacijskih programa u umjetnosti i kulturi te u planiranje i provedbu novih kulturno – umjetničkih programa. Udrugama će se omogućiti kvalitetniji uvjeti rada, a sve u cilju stvaranja novih kulturnih programa i njihove dostupnosti građanima – poručuju iz POU-a Krapina.

Ukupan iznos

Ukupni iznos bespovratnih sredstava u okviru Poziva iznosi 50 milijuna kuna, od čega je 85 posto sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 posto osigurava Ministarstvo kulture iz državnog proračuna. Za financiranje su odabrana 34 projekta, od preko 200 pristiglih prijava. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba