U Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja potpisani ugovori vrijedni 2,1 milijun kuna

Kreće energetska obnova zgrade Nogometnog kluba Pregrada, Društvenog doma Grabrina i zgrade Sportsko – rekreacijskog centra u Podgori

Objavljeno: 30.10.2018. zagorjeinternational

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar potpisao je i uručio dva ugovora o energetskoj obnovi zgrada na području Krapinsko – zagorske županije, za koje će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno dodijeliti 2,1 milijun kuna.
Energetski će se obnoviti zgrada Nogometnog kluba Pregrade, Društveni dom Grabrina u Donjoj Stubici i zgrada Sportsko – rekreacijskog centra u Podgori kraj Krapine. Ugovore su preuzeli gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te zamjenica gradonačelnika Pregrade Gordana Križanec Ružić. Svečanosti je nazočio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Premašen ukupni iznos

Sredstva se dodjeljuju temeljem Poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja namijenjenog energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora koji je raspisan krajem 2017. godine.
– Značajno iskazani interes prijavitelja rezultirao je privremenim obustavljanjem poziva do 5. veljače 2019. godine, jer je ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava premašio ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava u okviru ovog poziva od 1,1 milijardu kuna. Zaprimljeno je čak 759 prijava, a do sada je doneseno 305 odluka o financiranju s ukupnom vrijednošću projekata više od jedne milijarde i 137 milijuna kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava viši od 576 milijuna kuna. Potpisano je i 246 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – poručuju iz Ministarstva.

Sufinanciranje projekata

Podsjećaju i kako se na području KZŽ provode projekti ukupne investicijske vrijednosti preko 68,2 milijuna kuna. Sufinancira se 28 projekata energetske obnove vrtića, škola i drugih javnih te stambenih zgrada, 15 projekata sanacije klizišta i 12 projekata razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda kojima će se urediti nerazvrstane ceste i groblja, javne površine i javna rasvjeta, a adaptirat će se i Vatrogasni dom u općini Petrovsko. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba