U Krapini održana druga “Zagorska pisanica“

Ovogodišnji najuspješniji zagorski KUD-ovi domaćoj publici prikazali svoje umijeće pjevanja, plesanja, sviranja i glume

Objavljeno: 28.10.2018. ivanabelosevic

U Festivalskoj dvorani u Krapini sinoć je održana revija županijskog kulturnog amaterizma – druga “Zagorska pisanica”. Predsjednik  Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ, koja organizira ovaj događaj, Boris Roman Blažinić rekao nam je da nastupaju svi KUD-ovi koji su u 2018. godini na smotrama, koje organizira sama Zajednica, ostvarili najuspješnija ostvarenja.

Sudionici

– To su Kulturno umjetnička društva Đurmanec, Sveti Križ Začretje, Lovro Ježek iz Marije Bistrice, Laz, KUD Lobor s kazališnom predstavom “U autobusu“ i zbor Naša Lipa Tuhelj, koji je bio proglašen kao najuspješniji zbor i osvojio je zlatnu plaketu na našim smotrama, kojih je inače kroz cijelu godinu sedam te jedan susret zborova. “Zagorska pisanica“ je zaživjela među KUD-ovima i vjerujemo da će tako i dalje ostati – istaknuo je Blažinić.

Širenje van granica

– Za 2019. godinu, kada je jubilarna 25. godišnjica djelovanja Zajednice, projekt smo prijavili i na Ministarstvo kulture sa željom da se nastavi i proširi van granica Krapinsko – zagorske županije, jer Zagoraca ima i u Lici i Slavoniji, pa da tako sklopimo suradnju s KUD-ovima koji gaje zagorske teme – zaključio je.

Članice i članovi kulturno – umjetničkih udruga pred domaćom publikom izveli su tako svoje uspješnice, te su nagrađeni gromoglasnim pljeskom posjetitelja. Događanju su prisustvovali predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba