Dodjelom priznanja za 116 darivatelja koji su u ovoj godini postigli jubilarni broj davanja krvi, u Krapini obilježen njihov Dan

Nagrađena petorica “stotkaša”, a Josipu Šobaku uručena zahvalnica za 125. darivanje krvi

Objavljeno: 26.10.2018. JJ

Povodom Dana darivatelja krvi, koji se u Hrvatskoj obilježava 25. listopada, Društvo Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije je u dogovoru s gradskim društvima Crvenog križa Donja Stubica, Klanjec, Krapina, Pregrada, Zabok i Zlatar organiziralo u Krapini svečanu dodjelu zahvalnica, te srebrnih i zlatnih znakova za dobrovoljne darivatelje krvi koji su u ovoj godini postigli jubilarni broj davanja krvi: 50, 75 i 100 za muškarce i 35, 55, i 75 za žene.

Brojni uzvanici

Priznanja je ukupno primilo 116 darivatelja: iz GDCK-a Donja Stubica 19, iz GDCK-a Klanjec četiri, iz GDCK-a Krapina 36 darivatelja, među kojima je bio i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, za pedeseto darivanje krvi, iz GDCK-a Pregrada sedam, iz GDCK-a Zabok 38 te iz GDCK-a Zlatar 24 darivatelja. Petorici darivatelja uručena su priznanja za stoto darivanje krvi, dok je Josip Šobak iz GDCK-a Donja Stubica dobio zahvalnicu za 125. darivanje krvi. Svečanoj dodjeli priznanja prisustvovali su zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, predstavnik Policijske uprave krapinsko – zagorske Željko Lež, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber, zamjenica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Jadranka Urbanc, te predstavnice Doma zdravlja KZŽ Nevenka Jecl i Margareta Šošić.

Tri važne obljetnice

Iznimno, ove godine su podijeljena i jubilarna priznanja (zahvalnica i plaketa) koja su ustanovljena u ovoj godini jer Hrvatski Crveni križ slavi tri važne obljetnice: 140 godina postojanja i djelovanja Crvenog križa na tlu današnje Republike Hrvatske, 25 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva u sklopu Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i 65 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa. Jubilarne zahvalnice primilo je 28 pravnih i fizičkih osoba, a jubilarna plaketa dodijeljena je Krapinsko – zagorskoj županiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba