Još jedan veliki uspjeh DVD-a Bedekovčina na Državnom natjecanju vatrogasne mladeži

Muška ekipa prvak države, djevojke osvojile treće mjesto

Objavljeno: 01.10.2018. JJ

Trinaesto po redu Državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je u subotu na Športsko – rekreacijskom centru Višnjik u Zadru, u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, te uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Zadarske županije. Natjecanje je okupilo 1500 članova ekipa vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske u 115 natjecateljskih odjeljenja, te goste iz Slovenije, Mađarske i Austrije. Ekipe su na natjecanju nastupile u disciplinama vježba s preprekama i štafeti.

Olimpijada u Švicarskoj

U kategoriji mladež muški, prva je bila ekipa DVD-a Bedekovčina, druga DVD-a Krištanovec, a treća DVD-a Gardinovec. U kategoriji mladež ženska, najbolja je bila ekipa DVD-a Nuštar, druga ekipa DVD-a Šandorovec i treća ekipa DVD-a Bedekovčina. Od tri gostujuće ekipe, prvo mjesto su zauzeli predstavnici Austrije, drugo mjesto Mađarske i treće Slovenije.
Temeljem postignutih rezultata najbolje ekipe stekle su pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati 2019. godine u Mignyu u Švicarskoj.
– Rad s vatrogasnom mladeži, kojoj su natjecanja od lokalne do državne razine najvažniji segment, bitan je za cjelokupni razvoja hrvatskog vatrogastva jer će dobar dio ovih mladih natjecatelja ostati u vatrogastvu kao operativni članovi svojih matičnih društava – rekao je Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Budućnost vatrogastva

Predsjednik HVZ-a Ante Sanader čestitao je pobjednicima i svim natjecateljima, voditeljstvu natjecanja i načelniku HVZ-a na iznimno uspješno provedenom državnom natjecanju. Čestitao je posebno voditeljima vatrogasne mladeži i mladim vatrogascima i rekao da su oni budućnost hrvatskog vatrogastva te im zaželio uspjeh na idućoj vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj.
Podsjećamo, DVD-u Bedekovčina ovo je četvrti naslov državnog prvaka, a uz njih, muška mladež DVD-a Krapinske Toplice osvojila je peto, a ženska mladež sedmo mjesto. Na Državnom su natjecanju nastupili i DVD Zlatar i DVD Donja Stubica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba