OPĆINA RADOBOJ FINANCIRA ŠKOLSKU OPREMU ZA OSNOVNOŠKOLCE, KROZ PROJEKT VRIJEDAN 40.000 KUNA

“SPREMNI ZA ŠKOLU”: Za 39 mališana slabijeg imovinskog stanja osigurani udžbenici, školski pribor, odjeća, obuća i školske torbe

Objavljeno: 09.09.2018. zagorjeinternational

Općina Radoboj već petu godinu zaredom financira udžbenike za učenike, koji pohađaju Osnovnu školu Side Košutić u Radoboju te područne škole u Jazvinama i Gornjoj Šemnici. Sredstva za ovu namjenu osigurana su u proračunu, a osim Općine, udžbenike za 39 djece slabijeg imovinskog stanja, djecu samohranih roditelja te djecu iz obitelji s troje i više djece,  osiguralo je Društvo naša djeca Radoboj kroz projekt “Spremni za školu 2“, prijavljen na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Uz udžbenike, kroz ovaj projekt učenicima je podijeljen školski pribor, trenirke, majice, papuče i školske torbe ukupne vrijednosti 40.000 kuna.

Osnovna škola Side Košutić Radoboj ušla je u eksperimentalni program “Škola za život!“, Ministarstva znanosti i obrazovanja pa je udžbenike za prvi i peti razred, dio predmeta iz sedmog razreda te udžbenike iz informatike za sve razrede osnovnih škola osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba