Zagorske atletičarke uspješne na kvalifikacijama za kadete i kadetkinje u Varaždinu

U finale Kupa RH plasirale se bacačica diska Monika Leljak (AK Zabok), te Paola Herceg (AK Agram), koja će se natjecati u skoku u dalj i štafeti

Objavljeno: 06.09.2018. JJ

U Varaždinu su održane kvalifikacije Kupa RH u atletici za kadete i kadetkinje. Kvalifikacije su održane u četiri regionalna centra, pa su mlade atletičarke i atletičari, osim u Varaždinu, nastupili u Rijeci, Splitu i Osijeku, a samo dvanaest najboljih iz svake discipline ulazi u finale. Za Atletski klub Zabok nastupile su Monika Leljak u bacanju diska, Inga Sadaić u skoku u dalj i David Posavec na 3000 metara.

22. rujna

David Posavec je utrku u jakoj konkurenciji završio kao posljednji od 12 natjecatelja (12´06˝08´´´), što je, s obzirom ne to da je još uvijek mlađi kadet, dobar rezultat, a utrka će mu zasigurno biti dodatno iskustvo, poručuju iz kluba. Inga Sadaić je u skoku u dalj završila na šesnaestom mjestu od 25 natjecateljica, s preskočenih 3,97 m. Od četiri pokušaja, imala je samo jedan ispravan skok, i mali prijestupi su je spriječili da izvede daljine koje redovito izvodi na treningu. Monika Leljak je natjecanje u Varaždinu završila na odličnom četvrtom mjestu, bacivši disk 21,68 metara, što je i njezin osobni rekord. Među bacačima diska iz svih regija, Leljak se pozicionirala na 10. mjesto, što je vodi u finale Kupa, koje će se održati 22. rujna u Rijeci.

Nekoliko mjeseci

– Zanimljivo je da Monika baca disk tek nekoliko mjeseci, što pokazuje njezin veliki talent, i vjerujemo da će uz ozbiljan rad i poboljšanje uvjeta na treningu, a tu prije svega mislimo na izgradnju bacačkog kruga i nabavu kvalitetnije opreme, rezultati u narednom periodu biti još puno bolji – kažu u Atletskom klubu Zabok.
Od zagorskih atletičarki, u finale Kupa ušla je i Paola Herceg iz AK Agram, a ona će nastupiti u skoku u dalj i štafeti 4×100 metara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba