U Muzeju seljačkih buna počinje zanimljiv program

“MUZEJ PRIJE ŠKOLE”: Djeca će naučiti kako izraditi vlastiti dvorac i obiteljski grb, sastaviti rodoslovno stablo, a zaigrat će i tradicionalne društvene igre

Objavljeno: 23.08.2018. JJ

Muzej seljačkih buna iz Gornje Stubice organizira program pod nazivom “Muzej prije škole”. Pozivaju se zainteresirana djeca da od 27. kolovoza do 1. rujna sudjeluju na muzejsko – edukativnim radionicama, koje će se održavati svakog dana od 10 do 13 sati. Sudjelovanje je besplatno, sudionici mogu dolaziti svaki dan, ili samo na pojedine programe, kada žele.

Školski pribor

U ponedjeljak će se održati radionice pod nazivom “Lađom do novih kultura” i “Složi sam svoj dvorac”, koja je namijenjena onim najmlađima. Kroz putovanje u vrijeme geografskih otkrića, polaznici će doznati kako je kulturna razmjena utjecala na današnji način života, a moći će upoznati i dvorce stubičkog kraja, način života u srednjovjekovnom dvorcu te sami izraditi svoj dvorac.
U utorak je na rasporedu radionica “Ukrasi školski pribor”, za koju je potrebno ponijeti kutije za cipele, bilježnice, olovke i drugi školski pribor koji bi polaznici željeli ukrasiti. “Društvene igre nadahnute poviješću” i “Ubojite oštrice” očekuju djecu u srijedu, a na tim će radionicama zaigrati društvene igre koje su se igrale u prošlosti (mlin, šah, crna kraljica, lovice) te će se moći saznati više o oružju kroz povijest.

Upoznavanje Muzeja

U četvrtak je vrijeme za upoznavanje stalnog postava Muzeja seljačkih buna, kroz vodstvo i igru, a u petak se održavaju radionice “Dramatiziraj Bunu” i “Ubojite oštrice”. Program završava u subotu, 1. rujna, radionicom pod nazivom “Povijest moje obitelji”. Polaznici će se upoznati s poviješću svoje obitelji te saznati koja su važna dostignuća i izumi promijenili današnji svijet. Sastavit će i vlastito rodoslovno stablo i izraditi obiteljski grb. Na tu je radionicu potrebno ponijeti obiteljske fotografije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba