Ove subote 11. manifestacija “Dani Kostela”

SVI STE POZVANI: Cjelodnevni sportski program, a navečer dobra zabava uz Optimiste Zagorja

Objavljeno: 21.08.2018. JJ

Povijesna postrojba “Kostelska pištola – Keglevićeva straža” ove subote organizira manifestaciju “Dan(i) Kostela”. Događanje, koje je pokrenuto na inicijativu Milana Flegara, ove se godine održava 11. puta i po mnogočemu se razlikuje od svojih početaka 2008. godine, kada je trajalo nekoliko dana. Kako kaže inicijator, počeli su bez ičega, posuđivali su stolove, šatore i razglas, a ususret im je uvijek izlazilo Lovačko društvo “Kuna” iz Pregrade. No, uz puno dobre volje i strpljenja, ističe Flegar, bivši predsjednik “Kostelske pištole – Keglevićeve straže”, ovaj dan prerastao je u tradiciju koju rado posjećuju i članovi raznih udruga s područja grada Pregrade, kuburaška društva te gosti iz drugih županija, ali i susjedne Slovenije.

Tačko – alka

Događanja će započeti u 9 sati na igralištu kod Područne škole Kostel, a ove će se godine otvorenje po prvi puta održati uz izvođenje glasnog pucnja. Tijekom cijelog dana, posjetitelje očekuju razna sportska natjecanja u više disciplina, kao što su malonogometni turnir, turnir u beli, pikado te gađanje zračnom puškom. Prijave za sudjelovanje vršit će se u subotu. U sklopu programa, moći će se pogledati izložba airsoft opreme u organizaciji Airsoft kluba “Kune”, a u popodnevnim satima održat će se tačko – alka u organizaciji Udruge kostelskih žena.

Rekreativna šetnja

Organizirana je i rekreativna šetnja do Starog grada Kostel, u suradnji s Udrugom žena Vrtnjakovec, koja je proteklih nekoliko godina rado viđen gost u Kostelu. Na kraju dana, uz podjelu pehara i nagrada, posjetitelje će zabavljati Optimisti Zagorja. Suorganizatori manifestacije su Turistička zajednica “Srce Zagorja” i Udruga kostelskih žena.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba