PRIPREMLJEN JE I PRIGODNI TRODNEVNI DUHOVNI PROGRAM

VELIKI DAN ZA ŽUPU LOBOR: Mladu misu ove nedjelje slavi vlč. Matija Novački

Objavljeno: 18.07.2018. JJ

U subotu, 9. lipnja, za svećenike su se zaredila sedamnaestorica mladića, među kojima su i četvorica Zagoraca: Toni Potrebić iz Krapine, Alen Vrbek iz Svetog Križa Začretja, Kristijan Tušek iz Mihovljana i Matija Novački iz Lobora. Svoje mladomisnička slavlja već su imali vlč. Kristijan, vlč. Toni i vlč. Alen, a ove nedjelje mladu misu će u Župi sv. Ane u Loboru proslaviti i vlč. Matija Novački. Tim se povodom od četvrtka organizira trodnevni program duhovne pripreme.

Klanjanje i krunica

U četvrtak u 18.30 sati počinje euharistijsko klanjanje, a u 19 sati sveta misa u župnoj crkvi, koju će predvoditi vlč. Martin Krizmanić. Pjevat će mješoviti zbor sv. Ane iz Lobora. U petak u 18.30 sati počinje pobožnost svete krunice, a svetu misu u 19 sati u župnoj crkvi predvodit će vlč. Damir Ocvirk. Pjevat će Vokalni ansambl “Josephus” i Zbor mladih “Vedrina”. Subotnja sveta misa, nakon pobožnosti svete krunice, također u 19 sati, bit će proslavljena u Svetištu Majke Božje Gorske. Predvodit će je p. Niko Bilić, a misno slavlje će animirati Dječji zbor “Sv. Ana”.

Nedjeljna svečanost

Nedjeljna svečanost počinje u roditeljskoj kući mladomisnika u 9.30 sati, gdje će vlč. Matija primiti roditeljski blagoslov, a zatim će prema crkvi krenuti procesija. U 11 sati pokraj crkve sv. Ane u Loboru počinje sveta misa, na kojoj će propovijedati preč. Ivan Mikec, župnik pregradske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, inače bivši upravitelj loborske župe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba