Marin Rozić i Gordan Giriček mladim talentima otkrili tajne košarkaškog uspjeha

Objavljeno: 29.06.2018. zagorjeinternational

Moderna profesionalna košarka zahtijeva naporan rad na visokoj razini od najranijih dana. Koliko je rada, odricanja i truda potrebno za uspjeh najbolje znaju kapetan KK Cibona Marin Rozić i bivši hrvatski reprezentativac Gordan Giriček. Upravo kako bi pomogli budućim generacijama košarkaša, ova dva profesionalca polaznicima Basketball Camp Croatia otkrili su tajne dobrih rezultata na košarkaškom terenu.

– Jako sam pozitivno iznenađen kampom. Uvjeti su odlični, a treneri koji s polaznicima rade pravi su stručnjaci s ozbiljnim karijerama. Mislim da dečki koji su ovdje došli trenirati nisu pogriješili, da će ovdje naučiti nešto o ozbiljnom trenažnom procesu te da će otići bolji nego što su došli – istaknuo je košarkaš Marin Rozić te dodao:

– Mene su prepoznali upravo u jednom ovakvom kampu i tako sam započeo svoju karijeru. Upravo zato bih pozvao sve mlade košarkaše da se prijave na Basketball Camp Croatia jer možda je upravo to početak njihovog sportskog uspjeha.

Košarkaški stručnjaci

Polaznici Basketball Camp Croatia u dvorani KK Zabok treniraju u najmodernijim uvjetima, s košarkaškim stručnjacima kao što su pomoćni trener turskog Efes Pilsena Tomislav Mijatović, trener slovenskih prvoligaša Damjan Novaković i bivši pomoćni trener Hrvatske košarkaške reprezentacije Ivan Velić. Uz Marina Rozića i Gordana Giričeka, polaznike će savjetom voditi Damjan Rudež, Ive Ivanov i Ivan Ramljak.

– Danas je za postati vrhunski sportaš nužno toliko puno odricanja. To je napor tjelesni i psihički, djeca kad su mlada i izložena pritiscima mogu odustati od svega. Upravo zato je potrebno mlade talente usmjeriti od samih početaka, i stručnjaci na ovom kampu pomoći će im upravo u tome te pokazati kako napredovati u pravom smjeru – izjavio je bivši NBA igrač Gordan Giriček.

Dan u kampu počinje buđenjem u 7 sati, a polaznike tijekom dana očekuju dva treninga. Slobodno vrijeme između treninga polaznici krate kupanjem na bazenima Termi Tuhelj, kao i razgledavanjem brojnih znamenitosti Hrvatskog zagorja. Večeri su rezervirane za druženje, kratka predavanja i gledanje sportskih filmova.

Mladi košarkaši u dobi od 11 do 18 godina iz Hrvatske, Srbije, BiH, Slovenije, Italije, Austrije i Izraela uz razvoj vještina sklapaju i nova prijateljstva što je jedna od najljepših strana bavljenja sportom.

Bogat program

– U kampu su odlični treninzi koje vode treneri od kojih učimo stvarno puno, a imamo i bogat program u kojem se družimo zajedno i van terena. Imali smo predavanje nutricionista što je bilo vrlo zanimljivo, sada smo razgovarali s Marinom Rozićem i Gordanom Giričekom tako da je svaki dan nešto novo. Smještaj je odličan, a slobodno vrijeme provodimo plivanjem i gledanjem filmova. Svakako ću se vratiti i iduće godine – izjavio je 15-godišnji polaznik kampa Tomislav Matanović.

Kamp se održava u organizaciji KK Zabok, KK Bosco i košarkaške agencije Pepi Sport. Polaznici kampa smješteni su u Hotelu Well Termi Tuhelj, a o kvaliteti kampa dovoljno govori i činjenica da su oba termina kampa, od 25. lipnja do 2. srpnja i od 2. srpnja do 9. srpnja, potpuno popunjena.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba