OBILJEŽEN JOŠ JEDAN USPJEŠNI ZAVRŠETAK PROJEKTA “BALTAZAR”, ČIJI JE CILJ INTEGRACIJA DJECE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

PRAVO VESELJE NA “FESTIVALČIĆU”: Učenici svojim glazbenim, plesnim i dramsko – scenskim izvedbama oduševili publiku

Objavljeno: 09.06.2018. JJ

Krapinsko – zagorska županija, kao nositelj projekta “Baltazar 4”, u suradnji s partnerima, prigodnom manifestacijom “Festivalčić”, obilježila je još jedan uspješni završetak školske godine.

Radionice i igre

“Festivalčić” je zamišljen kao program u kojem sudjeluju učenice i učenici iz osnovnih i srednjih škola partnera u projektu, a svoje škole predstavljali su putem promotivnog štanda te glazbenim, plesnim i dramsko – scenskim izvedbama. Svi zainteresirani posjetitelji su također mogli sudjelovati na radionicama (lončarstvo, vezilje, izrada licitara) i u prigodnim igrama na otvorenom. “Festivalčić” je održan u Parku Maksimilijana Vrhovca u Stubičkim Toplicama, a sve prisutne pozdravila je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
– “Festivalčić” je mjesto gdje sve one aktivnosti koje su učenici u školi tijekom školske godine zajedno provodili i tu istinsku integriranost djece s teškoćama u razvoju u školskoj sredini i široj društvenoj zajednici, imamo sada prilike vidjeti na jednom mjestu. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli ovom “Festivalčiću”, a posebno Općini Stubičke Toplice i Osnovnoj školi Stubičke Toplice, na iznimnom trudu. Naravno, zahvala i svima koji sudjeluju ovdje, to su ljudi koji pokazuju kako se svojim entuzijazmom i trudom može puno postići za integraciju naše djece s teškoćama u razvoju i društvenu zajednicu – rekla je Petek.

Tolerancija i sloga

Načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak rekao je kako je ovo manifestacija koja promovira zajedništvo, toleranciju i slogu, stoga je svima prisutnima poželio da uživaju u danu i svemu što su im pripremila djeca.
Ugodan boravak u Parku Maksimilijana Vrhovca, u ime škole domaćina, prisutnima je poželjela I ravnateljica OŠ “Vladimir Bosnar” Brigitte Gmaz.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba