NA PROSTORU MUZEJA SELJAČKIH BUNA ODRŽAVA SE “VITEŠKI TURNIR”

Srednjovjekovni vitezovi još se jednom utaborili u Zagorju, a sa sobom ove godine doveli i – vile na konjima

Objavljeno: 09.06.2018. JJ

Srednjovjekovni vitezovi još su se jednom utaborili u Hrvatskom zagorju, ovog puta na prostoru Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici, gdje se održava tradicionalni 16. po redu Viteški turnir.

Tajanstvena bića

– Tu je nastup našeg starog prijatelja Trilje IV., dvorske lude, zabavljača i žonglera, zatim nastup vila na konjima, koje donose jednu priču o onoj drugoj strani srednjeg vijeka, u kojem su ljudi vjerovali u tajanstvena bića. Jednako tako, tu su i prikazi pripremi za borbe, zatim viteški turnir na konjima, srednjovjekovni plesovi, programi s vatrom, koncerti, žonglerske radionice, radionice bacanja strijele i upoznavanje srednjovjekovnog svijeta kroz rješavanje različitih zadataka na različitim lokacijama – otkrila nam je Vlatka Filipčić – Maligec, voditeljica Muzeja seljačkih buna.

Brojni posjetitelji tako su se na trenutak vratili u srednji vijek, pritom uživajući i u bogatoj gastro i eno ponudi.

Pozitivne reakcije

– Reakcije posjetitelja su iznimno pozitivne. Posebno nam je drago što se ove godine ponovno aktivirao srednjovjekovni sajam, na kojem se mogu nabaviti neki predmeti koji inače nisu dostupni. Tu je i dobra ugostiteljska ponuda, kao i neki novi izvođači, koje još nismo susreli – Nobilis Croatia i Triko Cirkus, a tu je i dio naših starih prijatelja, poput Reda Čuvara grada Zagreba i naših prvih susjeda, Družbe Vitezova Zlatnog Kaleža – rekla nam je Filipčić – Maligec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba