OTVORENA NAJVEĆA TRIJENALNA LIKOVNA MANIFESTACIJA U SJEVEROZAPADNOJ HRVATSKOJ

Maja Vukina Bogović, Željko Prstec i Damir Facan laureati ovogodišnjeg “Zagorskog likovnog salona”

Objavljeno: 09.06.2018. JJ

U petak je u prepunoj Galeriji grada Krapine otvoren osmi “Zagorski likovni salon”, najveća trijenalna likovna manifestacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Za ovogodišnji Salon, od prijavljenih 105 autora, stručni ocjenjivački sud u sastavu Branka Hlevnjak, Dora Kovačević i Stanko Špoljarić, odabrao je 92 autora sa 128 radova.

Životno djelo

Laureati ovogodišnjeg Salona su Maja Vukina Bogović, Željko Prstec i Damir Facan, kojima su, na prijedlog stručnog ocjenjivačkog suda, dodijeljene tri jednako vrijedne nagrade u iznosu od tri tisuće kuna.

Posebno priznanje za životno djelo i doprinos likovnoj kulturi grada Krapine dodijeljeno je slikarici Vesni Sokolić. Na otvorenju se prisutnima, ispred Krapinsko – zagorske županije, obratio izaslanik župana Ivan Lamot. I ime organizatora, posjetitelje je pozdravila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović, a Salon je otvorio zamjenik gradonačelnika Krapine Dragutin Kozina. Salon se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Krapine i Krapinsko – zagorske županije.

Glazbeni program

U prigodnom glazbenom programu nastupila je Barbara Suhodolčan, koja je izvedbom nekoliko zagorskih pjesama i arija iz opereta Franza Lehara, uz klavirsku pratnju Marija Čopora, oduševila prisutne. Salon ostaje otvoren do 18. kolovoza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba