I OVE GODINE, DJECU ĆE PODUČAVATI VOLONTERI, IZVORNI GOVORNICI IZ SAD-a

UČENJE UZ IGRU, PJESMU I DRUŽENJE: Otvorene prijave za 9. Ljetni kamp engleskog jezika u Krapini

Objavljeno: 10.06.2018. Jelena Jazbec

Baptistička crkva Emanuel, uz pomoć Faith Community Church iz Georgije, Škole stranih jezika Versus i Srednje škole Krapina, i ove će godine organizirati svoj deveti ljetni kamp engleskog jezika, na temu “Fantastic Questions and the One who Asked Them”. Ove će se godine pridružiti i više crkvi iz Amerike, a u radu kampa sudjelovat će dobrovoljci iz Baptističke crkve, Versusa i drugih lokalnih srednjih škola. U učenju engleskog jezika polaznici će moći uživati u Srednjoj školi Krapina, od 2. do 6. srpnja. Kamp je namijenjen djeci od 7 do 17 godina, a program uključuje glazbu, ručne radove, natjecateljske igre i timski rad. Za polaznike će svakog dana biti organiziran i ručak.
– Cijele godine čekam ovo vrijeme. Za mene, ljeto počinje s engleskim kampom jer je to najzabavniji dio godine. Obožavam družiti se sa svojom ekipom, upoznavati sve polaznike i druge volontere iz Amerike i Versusa, igrati flag tag, navijati za svoje suigrače… Obećajem vam da ćete se odlično provesti. Nemojte to propustiti – kaže Grace Brackett, volonterka i kći direktora kampa Kristiana Bracketta.
Inače, Faith Community Church organizira sličan kamp i u Italiji.

Dvije tisuće djece

– U devet godina imali smo gotovo dvije tisuće djece koja su prošla kroz naš kamp u Krapini. On se najprije održavao u Osnovnoj školi Augusta Cesarca. Nakon nekoliko godina trebao nam je veći prostor, pa nas je ugostila Srednja škola Krapina. Tijekom godina, kamp se pokazao vrlo uspješnim, i mnoga djeca i tinejdžeri nisu samo razvili svoju sposobnost korištenja engleskog jezika, već su mnogo naučili i o timskom radu.

Naime, sudionici i njihove voditelji podijeljeni su u timove i moraju odabrati ime tima, napisati navijačku pjesmu ekipe, navijati i predstaviti svoj tim zajedno sa zastavom. Organizacija i vođenje ovakvog kampa zahtijeva suradnju mnogih volontera. Naši gosti iz SAD-a počinju već početkom godine prikupljati novac kako bi platili putovanje. Tijekom boravka u Zagorju, spavaju u domovima i hostelima u Krapini i Zaboku. Lokalni tinejdžeri i poneki odrasli se odriču svojeg godišnjeg odmora kako bi mogli služiti i sudjelovati – otkriva nam Kristian Brackett.

Do 22. lipnja

Jedan od volontera je Siniša Belošević iz Mača, dugogodišnji polaznik Versusa, Škole stranih jezika, u kojoj je i prvi puta susreo volontere koji su iz SAD-a došli u Krapinu kako bi sudjelovali u radu kampa.
– Oni su meni služili dolaskom ovdje i svojim podučavanjem, a sada ja imam priliku služiti drugima zajedno s njima – kaže Siniša.
Mjesta u kampu još ima. Prijaviti se možete do 22. lipnja, putem internetske stranice Baptističke crkve Emanuel (http://www.bce.hr/crkvena-dogadanja/), Facebook stranice English Camp Croatia, a prijavnicu možete preuzeti i u Versusu. Cijena je 180 kuna, a uključuje ručak, majicu i pribor za radionicu. Za sve dodatne informacije, možete nazvati brojeve: 099 784 3929 (Ivana) ili 091 313 0145 (Kristian).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba