NASTUPOM U RODNOM GRADU, UMJETNICA OZNAČAVA ZAVRŠETAK PROFESIONALNE KARIJERE

VRHUNSKI GLAZBENI UŽITAK: U Gradskoj galeriji Zabok gostuje Vlatka Oršanić, jedna od najuglednijih hrvatskih opernih pjevačica

Objavljeno: 17.05.2018. JJ

Vlatka Oršanić, jedna od najuglednijih hrvatskih opernih umjetnica, danas će održati recital u Gradskoj galeriji Zabok, s početkom u 18 sati.
Manje je poznato, naime, kako je Vlatka Oršanić zapravo rođena Zabočanka, koja se kao djevojčica s roditeljima preselila u Varaždin, u kojem je odrastala i školovala se. Bit će to njezin drugi nastup u rodnom gradu.

Ljubljanska Akademija

Oršanić je bila posljednja učenica glasovite vokalne pedagoginje Ankice Opolski. Kao iznimno talentirana, sa 16 godina bila je primljena na studij na ljubljanskoj Akademiji za glasbo i odmah po završetku studija postala solisticom Opere Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani, čija je prvakinja.
Recitalom u rodnom Zaboku, na kojem će nastupiti uz pratnju pijanistice Irine Milivojević, označit će završetak profesionalne pjevačke karijere.

Punih 40 godina

Naime, nakon punih 40 godina provedenih na pozornicama diljem Europe, od Beča, Salzburga, Berlina, Pariza, Tokija, odlazi u mirovinu. Dakako, to ne znači i kraj njezinu pjevanju. Naime, jednako uspješno već petnaestak godina umjetnica djeluje i kao redovna profesorica solo pjevanja na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, u čijem će razredu 18. lipnja diplomirati Patricija Hitrec iz Zlatara. Isti recital sa zahtjevnim vokalnim repertoarom Vlatka Oršanić, u organizaciji Opere SNG, održat će i u Ljubljani.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba