Nakon uređenja igrališta kod OŠ A. Cesarca, i krapinsko gradsko naselje Šabac dobilo novo igralište, vrijedno 450.000 kuna, a gradonačelnik Gregurović je najavio gradnju i rekonstrukciju još igrališta

“Ovdje se već sada skuplja velik broj djece i starijih, što znači da smo napravili dobar posao”

Objavljeno: 30.04.2018. Alen Brodar

Grad Krapina već neko vrijeme sustavno radi na izgradnji i obnovi sadržaja namijenjenih djeci i mladima, u nastojanju da svaki mjesni odbor, odnosno gradsko naselje, dobije dječje igralište. U proteklom ih je razdoblju uređeno već nekoliko i taj će ciklus uskoro biti zaokružen. Nakon što je nedavno završeno uređenje igrališta uz Osnovnu školu Augusta Cesarca, vrijedno 1,2 milijuna kuna, novo igralište dobiva i naselje Šabac, a radove vrijedne ukupno 450.000 kuna koji su u završnoj fazi, obišli su gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i direktorica Krakoma, koji je bio i glavni izvođač radova, Katarina Posilović.

Drenaža i odvodnja

– Izuzetno mi je drago što smo realizirali ovu investiciju u naselju Šabac, koje je jedno od većih na području grada. S obzirom na to da je od ovdašnjih građana postojala inicijativa već duže vrijeme da se napravi takav sadržaj, odlučili smo dio gradskog zemljišta iskoristiti i pretvoriti ga u igralište – rekao je Gregurović, dodajući da sami radovi nisu bili nimalo jednostavni, budući da je na lokaciji bio jedan već pokos te se igralište moralo ukopati, a postavljane su i drenažne cijevi te je riješena odvodnja za kuće koje se nalaze oko igrališta.

Direktorica Krakoma Katarina Posilović dodala je da su radovi počeli početkom studenog prošle godine, a duga zima s puno snijega ih je malo odužila, pa je glavnina posla odrađena tijekom ožujka i travnja.

– Radovi su bili dosta komplicirani, s obzirom na konfiguraciju terena, tako da se dugo radilo na tome da se uopće dobije ravni teren za ovo nogometno igralište – objasnila je Posilović.

Od sadržaja, tu je malonogometno igralište s umjetnom travom, površine 30×15 metara, jedan koš za streetball, a postavljene su i sprave za one najmlađe.

Umjetna trava

– Odlučili smo se za umjetnu travu, kao svojevrsni pilot projekt, ali i, s obzirom na to da je ovo gusto naseljeno područje, da lopte jako ne lupaju oko kuća, da to bude prihvatljivo svima koji žive oko igrališta. Također su uređene prilazne staze do igrališta i moram reći da ovo stvarno lijepo izgleda i da će biti na korist i zadovoljstvo svim stanovnicima ovog dijela grada, ali i svima drugima koji će ovdje doći. Ovdje se već sada skuplja velik broj djece i starijih, što mi je posebno drago, znači da smo napravili dobar posao, kao i kod uređenja igrališta kod OŠ Augusta Cesarca, ali i svim drugim gradskim igralištima koja smo gradili ili uređivali nova – zaključio je gradonačelnik.

Najavio je i izgradnju igrališta u Žutnici, gdje je zemljište već otkupljeno, gradnju igrališta na Tkalcima, gdje se trenutno radi procjena vrijednosti zemljišta, kako bi ga Grad mogao otkupiti, igralište u Zagori te uređenje igrališta na Trškom Vrhu, koje će se urediti ove godine.

– Na Trškom Vrhu će se u prvom koraku urediti dječje igralište s novim spravama, a na jesen ili na proljeće bi se išlo s uređenjem nogometnog igrališta, za što je troškovnik napravljen – istaknuo je Gregurović, zaključivši da bi se cijela priča s dječjim igralištima završila s još dva – u Polju Krapinskom i u Gornjoj Pačetini, nakon čega bi preostalo samo dodatno opremanje ili rekonstrukcija postojećih igrališta na području Grada Krapine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba