OŠ “Vladimir Nazor” iz Budinščine bila je nositeljica nacionalnog projekta “RAZGLEDNICA MOGA MJESTA – škljocni za sjećanje”, a zagorski je učenik osvojio drugo mjesto

Zahvaljujući Blažu Stužiću iz OŠ A. Kovačića, Zlatar u Hrvatskoj pošti dobiva 30 razglednica i poštanskih maraka s njegovom fotografijom grada

Objavljeno: 30.04.2018. AB

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina nositeljica je državnog natječaja iz digitalne fotografije pod nazivom RAZGLEDNICA MOGA MJESTA – škljocni za sjećanje, u sklopu kojeg su učenici od 5. do 8. razreda trebali fotografirati neki detalj svoga mjesta iz kojeg će se prepoznati to mjesto. Projekt je realiziran u suradnji s Hrvatskom poštom te će fotografije koje su nagrađene poslužiti za izradu razglednica.

Prvonagrađena iz Osijeka

Povjerenstvo u sastavu Suzana Ramić, učiteljica razredne nastave, Branko Bručić, umjetnički fotograf, te Damir Vnučec, fotograf i vlasnik Foto-video studio Media 32, član izabrali su najbolje fotografije. Prvo mjesto osvojila je tako fotografija Pješački most u Osijeku, učenice Eme Babić iz 8.C razreda OŠ Frana Krste Frankopana iz Osijeka, pod mentorstvom nastavnika Dalibora Koprivnjaka. Drugo mjesto zauzela je fotografija Pozdrav iz Zlatara, učenika Blaža Stužića iz 8.B razreda OŠ Ante Kovačića Zlatar, pod mentorstvom stručnog suradnika Denisa Vinceka, dok je treće mjesto pripalo fotografiji Kotoriba, učenice Emili Sabol iz 5.B razreda OŠ Jože Horvata Kotoriba, mentorice Danijele Sabol. Nagrade za učenike osigurala je Hrvatska pošta d.d.: prva nagrada bila je 50 razglednica s prvonagrađenom učeničkom fotografijom i 50 poštanskih maraka, druga nagrada 30 razglednica s drugonagrađenom učeničkom fotografijom i 30 poštanskih maraka te treća nagrada 20 razglednica s trećenagrađenom učeničkom fotografijom i 20 poštanskih maraka.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu KZŽ Ivan Lamot je ispred Krapinsko – zagorske županije čestitao nagrađenima i poklonio im vrijedne knjige.

Ljubav prema zavičaju

Uz prvonagrađene, izabrano je još petnaest fotografija koje su ovom prigodom bile izložene kao najbolji radovi te su učenici i njihovi mentori primili zahvalnice za sudjelovanje u natječaju.

– Cilj ovoga projekta je približiti učenicima umjetnost fotografiranja i razvijati ljubav i ponos prema zavičaju u kojem žive, sačuvati od zaborava kulturno – povijesni identitet mjesta te očuvati i izvući iz zaborava razglednicu kao kulturno, povijesno i tradicijsko nasljeđe te uvelike zaboravljen način komunikacije među ljudima. U konačnici, cilj natječaja je popularizacija razglednica, tj. vratiti naviku slanja razglednica. Tako su, uz kreativan i zabavan rad učenika, pristigle razglednice cijele Lijepe naše kao edukativan, uporabni i turistički materijal – istaknuli su iz OŠ Budinščina, dodajući da se vesele novom natječaju te već sada pozivaju sve zainteresirane da se uključe sljedeće godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba