U SVETIŠTU MAJKE BOŽJE BISTRIČKE ODRŽAN TRADICIONALNI KRIŽNI PUT SA SVIJEĆAMA, A DOGAĐANJIMA OVDJE NIJE KRAJ

Na Uskrsni ponedjeljak očekuje se preko 800 sudionika na 18. Vodičkom festivalu žudija koji se po prvi puta održava u Mariji Bistrici

Objavljeno: 28.03.2018. JJ

Prošlog petka održan je križni put sa svijećama u prekrasnom ozračju bistričke kalvarije, uz sudjelovanje vatrogasaca, kuburaša, lovaca, apostola, članica Udruge “Hrvatska žena” Marija Bistrica te brojnih župljana i hodočasnika. Na Cvjetnicu je pak održan veliki križni put, u kojem su također sudjelovale udruge i brojni gosti.
U Velikom tjednu, uz svakodnevnu ispovijed, od četvrtka su na rasporedu i tradicionalni obredi. Na veliki četvrtak od 19 sati na rasporedu je Misa večere Gospodnje, u petak u 19 sati na rasporedu je obred Službe muke Gospodnje, a na Veliku subotu Vazmeno bdjenje počinje u 20 sati. Na Uskrs su mise u 7.30, 9, 11 i 18 sati, a Uskrsni ponedjeljak u Mariji Bistrici donosi 18. Vodički festival žudija – čuvara Kristova groba, koji će se po prvi puta održati u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Očekuje se nastup 36 grupa s preko 800 sudionika. Misa u crkvi na otvorenom počinje u 10 sati, a predslavit će je mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski. Nakon mise u 11 sati, na trgu Pape Ivana Pavla II. Šime Strikoman snimit će još jednu milenijsku fotografiju, a u 11.30, ponovno u crkvi na otvorenom, počinje 18. Vodički festival žudija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba