FRANKA BATELIĆ U PORTUGALU ĆE IZVESTI PJESMU “CRAZY”, A KAO GLAZBENU PRATNJU ANGAŽIRALA JE KVARTET U KOJEM SVIRA I JEDAN DONJOSTUBIČANEC

MLADA GLAZBENA NADA IZ ZAGORJA: Violinist Petar Ruk snimio gudačke dijelove za pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu

Objavljeno: 26.02.2018. JJ

Franka Batelić predstavila je dio pjesme “Crazy”, kojom će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Portugalu. Glazbu za pjesmu napisao je Branimir Mihaljević, a tekst sama Franka.

 

Student Muzičke akademije

– Do pjesme smo došli na neočekivan način. Snimali smo u studiju tri pjesme kao prijedloge za Euroviziju i odjednom se prikrala i ova. Branimir ju je počeo svirati na klaviru, ja sam počela pjevušiti tekst i nastala je pjesma “Crazy”. Jednostavno nam je legla, jer je neobična i neočekivana. Moćna je, emocionalna, snažna i moderna. Nadam se da će se jako svidjeti publici – kaže popularna pjevačica.

No, jeste li znali da je u stvaranju ovog glazbenog djela sudjelovao i jedan mladi Zagorec? Radi se o 19-godišnjem Petru Ruku iz Donje Stubice, studentu druge godine violine na Muzičkoj akademiji.

Ne ide u Lisabon

– Ne radi se tu o nekoj posebnoj suradnji, već sam samo sa svojim kvartetom snimao gudačke dijelove za pjesmu. Ti dijelovi neće biti toliko značajni, oni su samo neka podloga pjesmi. Do toga je došlo tako što sam ja krizmani kum članu kvarteta Mateju Mihaljeviću, sinu Branimira Mihaljevića – otkrio nam je skromni Petar, kojeg smo pitali i hoće li nastupiti u Lisabonu.
– Najvjerojatnije ne. A i ako bih bio pozvan, teško da bih mogao ići zbog obaveza na Akademiji – kaže.
Ovaj mladi talentirani glazbenik, osim violine, svira i trombon, klavir, gitaru i bubnjeve.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba