OLIMPOVCI NA MEĐUNARODNOM PLIVAČKOM MITINGU VICTORIA – PRIMORJE

Junior Karlo Iljaš u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojio peto mjesto

Objavljeno: 12.02.2018. JJ

Prošlog vikenda na Bazenima Kantrida u Rijeci održan je 10. Međunarodni plivački miting Victoria – Primorje, treće natjecanje iz serijala HEP HPS Grand Prix. Nastupilo je oko 500 natjecatelja iz Velike Britanije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Miting je održan u dva dana. Plivački klub Olimp Zabok s matičnog bazena Termi Tuhelj predvođen Ivicom Androićem krenuo je put Rijeke s tri plivača i četiri plivačice.
Nastupili su Lana Halapir, Magda Slovenec, Hana Sivec, Tesa Novak, Karlo Iljaš, Nikola Iveković i Vili Sivec. Od značajnijih rezultata valja spomenuti da je junior Karlo
Iljaš u iznimno jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojio peto mjesto u juniorskoj konkurenciji na 400 mješovito i peto u seniorima. Također se kvalificirao i u juniorsko finale na 200 mješovito. Mlađa juniorka Tesa Novak plasirala se u juniorsko finale discipline 100 leptir i mlađe juniorsko finale na 100 slobodno. Mlađa juniorka Hana Sivec plasirala se u mlađe juniorsko finale discipline 50 slobodno, 50 leptir i 100 leptir. Mlađi junior Vili Sivec plasirao se u mlađe juniorsko finale discipline 100 slobodno i 100 leptir. Juniorka Lana Halapir plasirala se u juniorska finala na 50 leptir i 200 leptir.



ZABOČKI PLIVAČI PROTEKLOG VIKENDA NASTUPILI I U ZADRU

Iako godinu dana mlađi od konkurencije, Patrik Erceg osvojio sedmo i dva osma mjesta

Plivački klub Zadar bio je domaćin ovogodišnjeg zimskog Kadetskog prvenstva Hrvatske na 25-metarskom bazenu. Natjecalo se  dvjestotinjak plivača koji su za nastup na prvenstvu prethodno isplivali kvalifikacijske norme. Nastupili su Jana Pavalić, Gašpar Futivić, Petar Pavalić, Patrik Erceg i Mauro Šipek Glavač. Od značajnijih rezultata, vrijedi spomenuti da je Patrik Erceg osvojio sedmo mjesto na 100 slobodno i osma mjesta na 400 slobodno i 200 mješovito, što je odličan rezultat, s obzirom na to da je godinu dana mlađi od konkurencije. Kadeti Gašpar Futivić i Petar Pavalić svojim nastupom i rezultatima opravdali su odlazak na državno prvenstvo. Najmlađi Olimpovci Jana Pavalić i Mauro Šipek Glavač plivali su sa starijima, stjecali sportsko iskustvo i kao mlađi kadeti odlično se snašli u konkurenciji sa starijim plivačima.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba