E, TO SU NAKNADE: U Jesenju podijeljene naknade za novorođenčad od 5000 kuna po djetetu, za sljedeću godinu načelnik Ranogajec najavio:

Za prvo dijete pet tisuća kuna, za svako sljedeće po dvije tisuće kuna više

Objavljeno: 21.12.2017. zagorjeinternational

U općini Jesenje načelnik Andrija Ranogajec podijelio je naknade za novorođenčad, koje iznose 5000 kuna po djetetu. U ovom su navratu podijeljene tri naknade, a kako to u Jesenju rade dva puta godišnje, uz sam Dan općine ove je godine već dodijeljeno desetak naknada.
– Naknada kod nas iznosi 5000 kuna za svako novorođeno dijete, a plan nam je da se od iduće godine ta naknada poveća za dvije tisuće kuna za svako sljedeće dijete – dakle za prvo pet, za drugo sedam, za treće devet tisuća kuna i tako dalje. Mislim da smo tu općina koja prednjači s tim iznosima, odnosno potporama za novorođene – najavio je odličnu vijest za mlade roditelje načelnik Ranogajec.



OPĆINA POMAŽE MLADIMA I KOD ŠKOLOVANJA

Potpisani ugovori o stipendiranju s deset srednjoškolaca i 27 studenata s područja Jesenja

Srednjoškolci i studenti s područja općine Jesenje koji su ostvarili pravo na stipendiju, u nedjelju su potpisali ugovore o dodjeli stipendija. Na natječaj za dodjelu učeničkih stipendija prijavilo se 12 kandidata, od kojih je pet bilo prijavljeno za ostvarivanje prava prema socijalnom statusu, a sedmero po kriteriju nadarenih učenika. Prema Pravilniku o dodjeli stipendija učenicima se dodjeljuje 10 stipendija; šest po socijalnom statusu i četiri nadarenim učenicima. Kako je na natječaj prema socijalnim kriterijima pristiglo samo pet zahtjeva, Povjerenstvo za dodjelu stipendija je predložilo načelniku Andriji Ranogajcu, da se jedna stipendija više dodjeli nadarenim učenicima, što je on prihvatio, tako da je ukupno sklopljeno 10 ugovora u vrijednosti od 300 kuna mjesečno. Za dodjelu studentskih stipendija pristigla su 32 zahtjeva, no prema pravilniku, pravo je ostvarilo 29 studenata, koji su redovno upisali akademsku godinu 2017./18. i u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najmanje 45 ECTS bodova. U međuvremenu su dvije studentice zbog dobivenih državnih stipendija odustale od prijave, pa je 27 studentica i studenata potpisalo ugovore vrijedne 500 kuna mjesečno. Učenici i studenti potpisali su ugovore zajedno s jednim od roditelja, u prisutnosti načelnika Andrije Ranogajca, koji je među ostalim istaknuo kako Općina Jesenje nastavlja dobru praksu financiranja školovanja mladih mještana koje je pozvao da se nakon završetka školovanja vrate u svoju općinu i doprinesu njezinom prosperitetu i razvoju.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba