POČEO JE “ADVENT U ZAGORJU”: U ISPUNJENOJ DVORANI U HUMU NA SUTLI TRAŽILO SE MJESTO VIŠE

Udruzi slijepih KZŽ donacija od 10 tisuća kuna, svojim nastupima oduševili Dino i Karla Miklaužić, Savski Valovi, Zlatko Deveničar…

Objavljeno: 03.12.2017. Jelena Jazbec

Počeo je “Advent u Zagorju”, tradicionalna manifestacija Krapinsko – zagorske županije. Već 14. godinu zaredom prva je adventska svijeća upaljena u Humu na Sutli, u sklopu prigodnog koncerta održanog u ispunjenoj kino dvorani, u kojoj se tražilo mjesto više. Na samom početku, županijski je adventski vijenac blagoslovio upravitelj Župe Prišlin, vlč. Damir Ivanek, a prvu svijeću zajednički su upalili zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek i predsjednik Udruge slijepih KZŽ Zlatko Deveničar.

“U pravim rukama”

– Adventske svijeće predstavljaju nadu, radost, ljubav i mir. To je ono što svi skupa trebamo i to je ono što želim za žitelje Krapinsko – zagorske županije. Naš adventski vijenac obići će, uz Hum na Sutli, i Krapinu, Donju Stubicu i Mariju Bistricu, i na taj način želimo pokazati da Krapinsko – zagorska županija cijeni sve svoje gradove i općine – rekao je Ferek – Jambrek.
U nastavku programa nastupili su TS Savski valovi, ŽVS Ratkajke, Siniša Miklaužić, Dino i Karla Miklaužić, ŽVA Sotelia, Mješoviti zbor Župe Taborsko, Mješoviti zbor Župe Prišlin, Zlatko Deveničar i gosti iz Slovenije – Šani Šeni.
Na kraju koncerta, načelnik Huma na Sutli predao je Udruzi slijepih KZŽ donaciju od 10 tisuća kuna.
– Važno je napomenuti da je ova manifestacija krenula kao aktivnost iz Huma na Sutli, a sada je poprimila karakteristike županijskog projekta. Svake godine u okviru te adventske proslave upriličimo i humanitarnu aktivnost, na način da skupimo novac i doniramo ga potrebitima. Ove godine, prema riječima gospodina Zlatka Deveničara, mogu zaključiti da je novac došao u prave ruke i da su oni ti koji će to znati upotrijebiti i iskoristiti za kupnju pomagala koja će im olakšati socijalizaciju – rekao je Jutriša.

Olakšavanje svakodnevice

Predsjednik Udruge Zlatko Deveničar nije krio radost.
– Sretan sam, nisam ovo očekivao, iznenađen sam što su se sjetili na našu Udrugu. Puno je potrebitih i teško je uvijek doći na red. Usput sam i zapjevao na ovom lijepom koncertu. Prikupljena sredstva poslužit će za nabavu pomagala za slijepe, primjerice, govorni tlakomjer, toplomjer, vaga ili govorni mobitel, stvari koje će im pomoći i olakšati svakodnevicu – rekao je Deveničar.
Druga adventska svijeća bit će upaljena u prostorijama Udruge slijepih KZŽ u Krapini, 10. prosinca, treća u subotu, 16. prosinca, u sklopu Božićnog koncerta u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici, s početkom u 19 sati, a četvrta već tradicionalno u Svetištu Majke Božje Bistričke, na Badnjak na misi zornici u 6 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba