ZLATARSKA GRADONAČELNICA URUČILA NAGRADE POBJEDNICIMA AKCIJE “DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU”

Marijan Jambrečić, Ana Adanić, Stjepan Puklin i Nada Sušac najljubazniji su zlatarski vozači i vozačice

Objavljeno: 30.11.2017. JJ

Marijan Jambrečić iz Zajezde, Ana Adanić iz Lobora, Stjepan Puklin iz Petruševca i Nada Sušac iz Špičkovine najljubazniji su zlatarski vozači i vozačice. Pokazala je to preventivna akcija “Dan ljubaznosti u prometu”, koja je 24. listopada provedena u Zlataru. Zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek je na prigodnoj svečanosti u svome uredu uručila zahvale i prigodne poklone najljubaznijim vozačicama i vozačima, istaknuvši kako se u posljednje vrijeme prometna situacija u gradu promijenila s obzirom na to da se radi na sigurnosti prometa – rotori su usporili promet, a prometnim elaboratom Grad pokušava riješiti i druge probleme.

Najprometniji dan

Akcija je provedena u utorak, s obzirom na to da se radi o najprometnijem danu u tjednu, kada se u Zlataru održava sajam. Zlatko Svrtan, službenik za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave krapinsko – zagorske rekao je kako je toga dana od 9 do 13 sati evidentiran 291 vozač, od kojih ih je 6 posto kršilo propis, a 274 vozača su bila ljubazna. Policijska uprava nakon toga je napravila provjeru preko evidencije kažnjavanja vozača, a u konkurenciju za nagrade ušlo je 68 onih koji nisu imali evidentiran nikakav prekršaj u protekle tri godine. Slučajnim odabrirom nagrađeno je njih četvero. Svrtan je istaknuo kako se u akciji dodatno cijenila gestikulacija, odnosno, neverbalna komunikacija kojom su vozači dali znak pješacima da su ih uočili i da ih propuštaju. Najljubaznijim vozačicama i vozačima su uručeni i prigodni pokloni PU krapinsko – zagorske.

Tolerantniji odnos

Preventivnu akciju “Dan ljubaznosti u prometu” u Zlataru su proveli volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zlatar. Učenici zlatarske Srednje škole kod pješačkih su prijelaza na Trgu slobode, te u Varaždinskoj i Zagrebačkoj ulici evidentirali vozače koji su se zaustavili ispred pješačkih prijelaza i propuštali pješake. Cilj akcije, koja je, osim u Zlataru, u listopadu provedena i u Krapini, je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, a također je želja da takvo kulturno i ljubazno ponašanje postane dijelom naše svakodnevice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba