BOGAT PROGRAM TRADICIONALNE MANIFESTACIJE “ZLATARSKA BOŽIĆNICA”

Paljenje adventskih svijeća, radionice, kazališne predstave i veliki novogodišnji koncert KUD-a Belec “Na tem mladem letu”

Objavljeno: 30.11.2017. JJ

Ove subote, paljenjenjem prve adventske svijeće i gradske blagdanske rasvjete na Trgu slobode u 18 sati, počinje tradicionalna manifestacija “Zlatarska božićnica”. Program se nastavlja 6. prosinca, kada će sveti Nikola uz pomoć Grada Zlatara darivati predškolce i osnovnoškolce u Dječjem vrtiću “Uzdanica”, Osnovnoj školi Ante Kovačića i OŠ Belec.

Darovi za najmlađe

U subotu, 9. prosinca, na središnjem trgu će se od 16 sati održavati Mali adventski sajam, a najavljen je i dolazak svetog Nikole s darovima za najmlađe. Sudjeluju učenici OŠ Ante Kovačića, zborovi mladih iz Zlatara i Lobora i ŽVS “Dora”. Bit će tu toplih napitaka i kolača, kao i paljenje druge adventske svijeće. U srijedu, 13. prosinca, u Gradskoj knjižnici će se, s početkom u 17.30 sati, održati Božićna radionica, a sljedećeg dana u 18 sati u Vatrogasnom domu mališani će moći uživati u dječjoj predstavi “Priča o Tupsonima”. U subotu, 16. prosinca, u Galeriji izvorne umjetnosti otvara se izložba radova članova Udruge “Zlatarska paleta”, u 19 sati, a sljedećeg dana je u Vatrogasnom domu na rasporedu priredba “Pozdrav 2017-oj!”.

Puštanje lampiona

U ponedjeljak, 18. prosinca, Zlatarščani će moći uživati u predstavi “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere”. Večer uoči Stare godine u župnoj crkvi će se održati koncert “Božić uz harfu i glas”. Manifestacija završava u petak, 5. siječnja, u crkvi Marije Snježne u Belcu, uz puštanje lampiona i novogodišnji koncert KUD-a Belec i gostiju, pod nazivom “Na tem mladem letu”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba