Na plivačkom Regionalnom prvenstvu Hrvatske nastupilo 85 plivačica i plivača iz 11 klubova

ZVUČI POMALO NEVJEROJATNO: Olimpovci u Sisku osvojili 117 medalja!

Objavljeno: 27.11.2017. JJ

Ovog vikenda plivalište u Sisku bilo je domaćin Regionalnog prvenstva Hrvatske za Regiju 4. Nastupilo je 85 plivačica i plivača iz 11 plivačkih klubova, a Plivački klub Olimp iz Zaboka pod vodstvom sportskog direktora prof. Ivice Androića nastupio je s 11 natjecatelja – pet plivačica i šest plivača.

Individualne utrke

Olimpovci su osvojili ukupno pomalo nevjerojatnih 117 medalja, od čega 52 zlatne, 37 srebrnih i 28 brončanih. U individualnim disciplinama osvojeno je 35 zlata, 31 srebro i 25 bronci.
Tin Bogdanić, kao najstariji plivač Olimpa na ovom natjecanju osvojio je četiri postolja, Karlo Iljaš osam, Nikola Iveković 10, Lovro Futivić četiri, Vili Sivec 11, a David Benčić jedno postolje, ujedno i prvo individualno u sportskoj karijeri.
U ženskoj konkurenciji individualno, Magda Slovenec osvojila je osam postolja, Lana Halapir 12, Lara Lončarić pet, Hana Sivec 13 i najmlađa, s najviše odličja, Tesa Novak 15 postolja.

Štafetne utrke

Plivački klub Olimp iz Zaboka nastupio je u pet ženskih i pet muških štafetnih utrka. Osvojili su ukupno 26 medalja, od čega 17 zlatnih, šest srebrnih i tri brončane. Svi Olimpovci popravili su svoja osobna vremena i otplivali kvalifikacijske norme za predstojeće državno prvenstvo, koje će se krajem prosinca održati u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba