OSNOVANA TURISTIČKA ZAJEDNICA PODRUČJA OPĆINE TUHELJ, GRADA KLANJCA I OPĆINE VELIKO TRGOVIŠĆE

ZAJEDNO SU JAČI: Povijesne znamenitosti Klanjca i Velikog Trgovišća i termalni turizam Tuheljskih Toplica od sada će se brendirati pod zajedničkim nazivnikom

Objavljeno: 18.10.2017. JJ

U Plavom salonu Dvorca Mihanović u Tuheljskim Toplicama održana je Osnivačka skupština Turističke zajednice područja općine Tuhelj, grada Klanjca i općine Veliko Trgovišće. Ideja o udruživanju ovih zajednica traje već nekoliko godina, a cilj je lakše brendiranje ovog područja te objedinjenje turističke ponude i potencijala koji taj kraj nudi. Na Osnivačkoj Skupštini donesen je Statut TZ područja, Poslovnik o radu Skupštine, a odabrani su i novi članovi Turističkog vijeća i Nadzornog odbora te predstavnik u Skupštini TZ Krapinsko – zagorske županije.
Predsjednik Turističke zajednice prve dvije godine, po Statutu, bit će načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja, a sljedeće dvije godine su raspodijeljene – godinu dana gradonačelnik Klanjca i godinu dana načelnik Velikog Trgovišća.

Sjedište – Tuheljske Toplice

– Općina Tuhelj ima više turističkih kapaciteta i više turističkih objekata u odnosu na Klanjec i Veliko Trgovišće, pa je iz tog razloga sklopljen takav sporazum između nas dvojice načelnika i gradonačelnika Klanjca – rekao nam je načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja.
Sjedište Turističke zajednice područja bit će također u Tuheljskim Toplicama. Kako doznajemo, nakon održane Osnivačke skupštine, prvi korak je upis u registar turističkih zajednica RH. Nakon toga održat će se i prva sjednica Turističkog vijeća, na kojoj će se donijeti odluka o ustroju turističkog ureda, a zatim će se objaviti i javni natječaj za izbor direktora turističkog ureda, koji će voditi Turističku zajednicu.

Veća ponuda

– Ova odluka o povezivanju nije donesena preko noći, bilo je tu puno analiza, razgovora i dogovora. Naime, mi nismo veliko područje, Zagorje je mikro turistička destinacija, a povezivanjem općina Veliko Trgovišće i Tuhelj te grada Klanjca, moći ćemo ponuditi više toga – od postojećih povijesnih turističkih kapaciteta u Klanjcu i Velikom Trgovišću, do povezivanja s termalnim turizmom koji je razvijen u našim Termama Tuhelj. Zajednički se možemo bolje brendirati i više toga ponuditi našim gostima – kaže Hercigonja.
Voditeljica ureda Turističke zajednice područja općine Tuhelj, općine Veliko Trgovišće i grada Klanjca, do izbora direktora, bit će dosadašnja direktorica Turističke zajednice općine Tuhelj, Valentina Večerić – Gorupić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba