NA TRADICIONALNOJ JESEJANSKOJ KESTENIJADI OKUPILO SE VIŠE OD 200 SUDIONIKA: UZ DRUŽENJE I ZABAVU, USPJEŠNO JE ODRAĐENA I JEDNA AKCIJA

Zahvaljujući dobrovoljnim prilozima, osnovnoškolci iz Jesenja na poklon će dobiti dva mikroskopa

Objavljeno: 18.10.2017. JJ

Više od 200 posjetitelja okupilo se na parkiralištu ispred Doma kulture u Gornjem Jesenju, gdje je održana tradicionalna manifestacija u organizaciji udruge “Kubure Jesenja”, pod pokroviteljstvom Općine Jesenje – četvrta po redu Kestenijada.
Početak manifestacije označili su organizatori pucnjevima iz kubura, a vrijedni članovi udruga pobrinuli su se da ovih ukusnih jesenskih plodova, koje su pripremali na razne načine, bude u dovoljnim količinama. Ove godine manifestacija je imala i plemenitu svrhu, pa su se tako prikupljali dobrovoljni prilozi zahvaljujući kojima će se za potrebe učenika Osnovne škole Jesenje nabaviti molekularni mikroskop. Prikupljeno je 3860 kuna, što će biti dovoljno za nabavu dvaju mikroskopa. Manifestaciji je prisustvovala i ravnateljica Osnovne škole Ljerka Malogorski Dragoslavić, koja je izrazila zadovoljstvo uspjehom akcije. Akciji su se priključili i jesejanski vinogradari, koji su donirali vino i lokalna pekarnica, koja je donirala peciva. Uz kestene i dobro vino, druženje je potrajalo tijekom cijelog poslijepodneva, a nije nedostajalo ni dobre glazbe, za koju se pobrinuo domaći glazbeni sastav.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba