DONESENA PRAVOMOĆNA PRESUDA ZA TRAGIČAN DOGAĐAJ IZ PROSINCA 2011.

Općina Gornja Stubica mora isplatiti više od dva milijuna kuna odštete zbog smrtnog stradavanja muškarca na zaleđenom kolniku u Humu Stubičkom

Objavljeno: 12.09.2017. zagorjeinternational

Općina Gornja Stubica morat će isplatiti više od dva milijuna i sto tisuća kuna odštete obitelji muškarca koji je u prosincu 2011. godine smrtno stradao na zaleđenom kolniku, na lokalnoj cesti u Humu Stubičkom. Pravomoćna je to odluka Županijskog suda u Zagrebu.
Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić otkrio nam je kako je iznimno zabrinut zbog takve odluke jer će ona u svakom slučaju otežati rad Općine.

Veliki izdatak

– Prvi je problem taj što se bojim da nećemo biti konkurentni za prijavu projekata na EU fondove. Naime, za pripremu dokumentacije potrebna su značajna sredstva, a ako ćemo mi otplaćivati ovu odštetu obročno, kroz dvije – tri godine, znači da čitavo to razdoblje nećemo biti konkurentni. Nadalje, tu je i financiranje naših društvenih udruga, koje će također biti otežano. Naime, za Općinu kojoj izvorni prihodi iznose oko 4,8 milijuna kuna, to je veliki izdatak – ističe Krizmanić, te dodaje kako će Općina u svakom slučaju pokušati pronaći način da se čitava situacija što bezbolnije riješi. Najavljuje i kako će zatražiti reviziju presude na Vrhovnom sudu.

“Mač iznad glave”

– Meni je jako žao što je došlo do nesreće, što je život izgubio otac malodobne djece. Bili smo cijelo vrijeme svjesni da je sudski postupak koji se vodi svojevrstan mač iznad naše glave. Moram reći kako je odgovornost svakako na bivšem načelniku, gospodinu Željku Lisaku, koji nije osigurao ceste, jer bi u tom slučaju osiguravajuće društvo pokrilo troškove. Da, nesreće se događaju i gotovo ih je nemoguće izbjeći, ali je zato potrebno poduzeti mjere opreza – zaključuje Krizmanić, te dodaje kako će uložiti znatne napore da se svi projekti na području općine nastave i da građani što manje osjete taj značajan gubitak sredstava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba